La doctora Maria Payeras, doctora honoris causa per la Universitat Stefan cel Mare de Suceava, Romania

L’acte d’investidura tindrà lloc el 30 de març de 2015

La doctora Maria Payeras Grau, professora del Departament de Filologia Espanyola, Moderna i Clàssica de la Universitat de les Illes Balears, ha estat nomenada doctora honoris causa per la Universitat Stefan cel Mare de Romania. El nomenament es va decidir el passat 6 de novembre a proposta de la Facultat de Ciències de l’Educació i Lletres i Ciències de la Comunicació.

Les principals línies de  recerca de la doctora Payeras estan relacionades amb la poesia espanyola posterior a la Guerra Civil, a la qual va dedicar el llibre titulat Poesia espanyola de postguerra (1986).

En relació amb els anys de la postguerra, s'ha ocupat, principalment, de la poesia d'autoria femenina. En aquest camp ha dirigit un projecte d'investigació sobre la poesia escrita per dones entre 1939 i 1959, ampliat en l'actualitat a la poesia espanyola entre 1960 i 1980. En relació amb aquestes investigacions, és autora d’El linaje de Eva. Tres escritoras españolas de postguerra: Ángela Figuera, Celia Viñas y Gloria Fuertes, publicat el 2003, i té en premsa el llibre Espejos de palabra. La voz secreta de la mujer entre 1939 y 1959.

La Universitat Stefan cel Mare duu el nom del famós príncep medieval que va ser governant de Moldàvia entre 1457 i 1504. Amb prop de 10.000 estudiants, la Universitat ha desenvolupat en poc temps una important tasca didàctica i investigadora, que la consolida com una institució solvent en l'àmbit de l'educació superior.

Els estudis lingüístics són part destacada de les línies investigadores que es troben en curs. L'especialitat d'espanyol-romanès ha consolidat ja 10 anys d'activitat (2004-2014), i és, des de 2006, centre 2 DELE, la qual cosa els permet organitzar l'examen DELE a tots els nivells en col·laboració amb l’Institut Cervantes de Bucarest.

L’acte d’investidura de la doctora Payeras com a doctora honoris causa tindrà lloc el 30 de març de 2015.

Data de publicació: 01/12/2014