La doctora M. Araceli Guillaume, catedràtica de la Universitat de París IV (París-Sorbona), convidada al fòrum permanent "Pensament, Cultura i Acció"

CanalUIB

Dia: dijous, 23 de maig de 2013
Hora: 19 hores
Lloc: Club Diario de Mallorca,
carrer de Puerto Rico, 15, Palma
 

La doctora M. Araceli Guillaume, catedràtica de Civilització i d’Història d’Espanya de la Universitat de París IV (París-Sorbona), protagonitzarà la nova sessió del fòrum permanent Pensament, Cultura i Acció: Els estudis de Filosofia i Lletres al segle XXI, organitzat per la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat de les Illes Balears.

El fòrum té com a objectiu analitzar l’impacte dels estudis universitaris de filosofia, geografia, història, història de l’art, llengües i literatures, i treball social en la societat actual. Amb aquest motiu es donen a conèixer les experiències d’altres indrets d’Europa en aquests camps mitjançant la participació de persones de molt de relleu en cadascun dels diferents àmbits.

Aquestes sessions s’adrecen especialment a professors d’ensenyament secundari, alumnes i pares d’alumnes d’aquest nivell educatiu. Són sessions interactives que compten amb l’ajuda d’un professor de la UIB que actua d’entrevistador o dinamitzador de la sessió. El fòrum té el suport de la Direcció General d'Universitats, Recerca i Transferència del Coneixement.

Araceli Guillaume

M. Araceli Guillaume és catedràtica de Civilització i d’Història d’Espanya, Segles XVI i XVII, a l’UFR d’Études Ibériques de la Universitat de París IV (París-Sorbona), directora de l’equip d’investigació CLEA1/Checla (Civilisation et Histoire de l’Espagne Classique) i membre del CLEA/EA 4083 (Civilisations et Littératures d’Espagne et d’Amérique du Moyen Âge aux Lumières). Ha publicat La tauromaquia y su génesis. Siglos XVI y XVII / Naissance de la corrida. XVI-XVIIe siècles, Bilbao, Laga, 1994, edició bilingüe francès-espanyol, i Una institución del Antiguo Régimen: La Santa Hermandad Vieja de Talavera de la Reina, Talavera, Ayuntamiento, 1994. Premi d’Història Jiménez de Gregorio 1993.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 23/05/2013

Data de publicació: 20/05/2013