La doctora Catalina Picó, professora del Departament de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut, ha estat nomenada membre del comitè científic de l'AESAN

La doctora Catalina Picó Segura, professora del Departament de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut de la Universitat de les Illes Balears, ha estat nomenada membre del comitè científic de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN).

L'AESAN és un organisme autònom adscrit al Ministeri de Sanitat i Política Social que té com a missió garantir aliments segurs i saludables, fomentar la informació, l'educació i la promoció de la salut en l'àmbit de la nutrició i, en especial, la prevenció de l'obesitat. El comitè científic de l'AESAN proporciona informes científics a l'AESAN en matèria de seguretat alimentària, defineix l'àmbit dels treballs de recerca necessaris per a les funcions de l'Agència i coordina els treballs dels grups d'experts que realitzen activitats d'avaluació de riscs en el marc de les actuacions de l'Agència.

Catalina Picó és professora titular d'universitat de Bioquímica i Biologia Molecular. És membre del grup de recerca en Bioquímica, Biologia Molecular, Nutrició i Biotecnologia-Nutrigenòmica, que dirigeix el doctor Andreu Palou, i és la subdirectora del Laboratori de Biologia Molecular, Nutrició i Biotecnologia de la UIB. És també investigadora del Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa de Fisiopatologia de l'Obesitat i Nutrició (CIBERobn). Ha participat en més de 40 projectes de recerca nacionals i internacionals subvencionats i en més de 20 contractes de R+D+i amb empreses i administracions. És membre de la xarxa d'excel·lència europea sobre nutrigenòmica NuGO i ha liderat una de les quatre plataformes de recerca d'aquesta xarxa destinada a l'anàlisi dels riscs i els beneficis de nutrients i components alimentaris. És també vicepresidenta de l'equip que coordina el projecte europeu BIOCLAIMS.

Documents relacionats

Data de publicació: 03/03/2011