La doctora Beatriz Morales-Nin, premi Ramon Llull de la CAIB

La investigadora de l'IMEDEA (CSIC-UIB) ha estat reconeguda per la seva trajectòria investigadora en l'àmbit de l'ecologia marina 

La doctora Beatriz Morales-Nin, investigadora de l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA, CSIC-UIB), ha estat guardonada amb el premi Ramon Llull del Govern de les Illes Balears en reconeixement a la seva trajectòria investigadora.

Beatriz Morales-Nin (1951) és ecòloga marina, experta en peixos i en gestió sostenible de recursos pesquers, i l’experta espanyola més important en estudis d’esclerocronologia, una disciplina que estudia els patrons de creixement i la composició dels teixits calcificats per obtenir informació valuosa sobre els canvis ambientals al llarg del temps.

Al llarg de la seva carrera ha rebut múltiples guardons, com l’Oceans 2020, concedit per la Societat Atlàntica d’Oceanògrafs en reconeixement a la seva contribució a les ciències marines i la conscienciació social en defensa dels oceans. És professora de recerca a l’IMEDEA (CSIC-UIB) i ha estat la primera dona gestora del Pla nacional de ciència i tecnologia marina, la qual cosa promou el protagonisme de les dones en el món de la ciència. Ha publicat més de 250 articles de recerca i set llibres i ha participat en més de 82 projectes científics; molts, centrats en els canvis en els ecosistemes a causa del canvi climàtic. 

Data de publicació: 19/02/2024