La doctora Anna M. Traveset, premi Ramon Llull de la CAIB

La doctora Anna M. Traveset Vilaginés, representant institucional del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) a les Illes Balears i investigadora de l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (IMEDEA, CSIC-UIB), ha estat guardonada amb el premi Ramon Llull, que atorga el Consell de Govern de les Illes Balears.

El premi li ha estat concedit pel seu paper en «l’estudi de les interaccions ecològiques i evolutives entre espècies, específicament en la manera com aquestes són alterades per diferents impulsors del canvi global». A més, el Consell de Govern ha subratllat que la doctora Traveset «destaca per les importants aportacions que ha fet al coneixement i a la comprensió de la biodiversitat en ecosistemes insulars».

La doctora Anna M. Traveset ja havia rebut, l’any 2017, el Premi Rei Jaume I a la Protecció del Medi Ambient per part de la Fundació Premis Rei Jaume I. Aquesta fundació està constituïda per la Generalitat Valenciana i la Fundació Valenciana d'Estudis Avançats.

Els premis Ramon Llull, que s’atorguen juntament amb les Medalles d’Or de la Comunitat, té per objecte honorar i distingir, de manera individual o col·lectiva, les persones físiques o jurídiques que han destacat en el territori de les Illes Balears pels serveis prestats en els àmbits cultural, esportiu, jurídic, empresarial, cívic, humanitari, de recerca, de l’ensenyament i lingüístic. Els guardons seran lliurats dia 28 de febrer.

Data de publicació: 15/02/2022