La beca de la Memorial Foundation for Jewish Culture de Nova York del doctor Miquel Beltran culmina en un llibre a l'editorial internacional Brill Academic Publishers

El catedràtic de la UIB Miquel Beltran publica el llibre The Influence of Abraham Cohen de Herrera’s Kabbalah on Spinoza’s Metaphysics a l’editorial internacional Brill. Aquest treball suposa la darrera i principal fita de la beca internacional que li va concedir la Memorial Foundation for Jewish Culture de Nova York l’any 2014.

En aquest llibre l'autor tracta de trobar l’evidència historiogràfica i textual que la principal obra cabalística d'Abraham Cohen de Herrera, Puerta del Cielo, va influir la metafísica de Spinoza com està exposada en la seva obra posterior, Ethica Ordine Geometrico Demonstrata. Molts dels temes ontològics més importants pel filòsof, com el concepte de la causa primera substància, la processó dels infinits modes, la realitat subjectiva o metafòrica dels atributs, i les dues interpretacions diferents de Déu, van ser anticipats al tractat místic de De Herrera, del qual el doctor Beltran és, a més, editor (Trotta, 2015). Miquel Beltran demostra aquesta influència a través d'un examen comparatiu dels escrits dels dos autors, així com una investigació detallada sobre el pensament filosòfic jueu anterior.

L’editorial Koninklijke Brill, Brill Academic Publishers, és una editorial acadèmica internacional fundada el 1683 a Leiden, Països Baixos. Amb seus a Leiden, Boston i Tokyo, Brill publica cada any arreu del món més de 200 revistes i al voltant de 700 nous llibres i obres de referència especialment en el camp de les humanitats i les ciències socials.

Notícies relacionades

 

Data de publicació: 25/01/2016