La Xarxa Vives inaugura a la UIB l'exposició «Algèria, un país també denominat Al-Jaza'ir»

Dia: dilluns, 7 de juliol de 2008
Hora: 19 hores
Lloc: Vestíbul de l'Edifici Gaspar Melchor de Jovellanos (UIB)

La Universitat de les Illes Balears acollirà la inauguració de l'exposició «Algèria, un país també denominat Al-Jaza'ir», que s'enmarca dins el Programa Algèria Universitats, impulsat per la Xarxa Vives d'Universitats i la Conferència Regional d'Universitats de l'Oest (CRUO) d'Algèria. La presidenta de la Xarxa i rectora de la UIB, Montserrat Casas, inaugurarà l'exposició. A l'acte també intervendran la coordinadora acadèmica del PAU, Anna Mata, i els comissaris de la mostra, Alexandre Miquel i Isabel Moll, professors de la UIB.

L'exposició vol donar a conèixer la realitat algeriana als territoris de la Xarxa Vives, normalitzant la imatge d'aquest país veí i trencant estereotips. Amb la mostra, es pretén també mostrar la tradició d'unes relacions seculars entre els dos àmbits i destacar la importància de les relacions de cooperació interuniversitària. L'exposició està articulada en cinc seccions: marc històric, perfil del país, processos migratoris, identitat i alteritat i, finalment, les universitats i la cooperació amb Algèria. Un total de 20 panells conformen la mostra. Juntament amb l'exposició, s'ha editat un catàleg.

La UIB és la primera universitat que acull aquesta exposició itinerant de la Xarxa Vives, que durant els propers mesos viatjarà per les universitats de parla catalana.

Documents relacionats

Data de publicació: 07/07/2008