La XII edició de les Proves Cangur a les Illes Balears reunirà més de 4.600 alumnes de tercer d'ESO i segon de batxillerat

Dia: dijous, 17 de març de 2011
Hora: a partir de les 8.45 hores
Lloc: Palma Arena de Palma, Poliesportiu Municipal de Maó,
Poliesportiu Miquel Àngel Nadal de Manacor, Palau Municipal d’Esports d’Inca;
i a Eivissa i Formentera, cada alumne al seu centre

Tindran lloc, arreu de les Illes Balears, les Proves Cangur, que aquest any 2011 arriben a la dotzena edició. Hi participaran 4.671 alumnes de tercer d’ESO i segon de batxillerat de centres educatius de tot l’arxipèlag. Aquestes proves, que es realitzaran el mateix dia i a la mateixa hora, es duran a terme en diferents seus: a Palma, al Palma Arena (2.471 alumnes); a Menorca, al Poliesportiu Municipal de Maó (741 alumnes); a Manacor, al Poliesportiu Miquel Àngel Nadal (571 alumnes); a Inca, al Poliesportiu Municipal d’Esports (647 alumnes); i a Eivissa i Formentera (241 alumnes), cada alumne al seu centre.

Les Proves Cangur són un concurs matemàtic per a alumnes de tercer d’ESO i segon de batxillerat que es realitzen a tot el món de manera simultània. Es tracta d’una examen de 30 preguntes de resposta múltiple que s’ha de contestar en una hora i quart.

A les 18 hores tindrà lloc a la sala d’actes de l’edifici G. M. de Jovellanos del campus universitari la conferència «Els nombres van de concert». La impartirà el senyor Vicent Liern, professor del Departament de Matemàtiques per a l’Economia i l’Empresa de la Universitat de València i col·laborador de la revista Suma. L’objectiu d’aquesta xerrada és mostrar que gran part de la música que escoltam segueix una estructura matemàtica innegable. De fet, sense una explicació en clau matemàtica seria difícil comprendre l’evolució històrica de la música.

Les Proves Cangur les organitza la Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX amb la col·laboració de la UIB, de la Conselleria d’Educació i Cultura i d’altres entitats públiques i privades.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 17/03/2011

Data de publicació: 16/03/2011