La Universitat de les Illes Balears commemora el Dia Internacional de les Dones

La Universitat de les Illes Balears commemora el 8M, Dia Internacional de les Dones, amb l’organització d’activitats i la lectura d’un manifest amb el qual vol recordar que cal avançar en una igualtat efectiva entre dones i homes que ens permeti crear una societat més justa i democràtica.

Us convidam a participar en l’acte de lectura del manifest, que tindrà lloc el 8 de març a les 11.30 hores als jardins de Son Lledó i a les seus universitàries de Menorca i Eivissa i Formentera.

Lectura del manifest UIB

Dia: dimarts, 8 de març
Hora: 11.30 hores
Lloc: Jardins de Son Lledó i seus de Menorca i Eivissa i Formentera

Manifest Dia Internacional de les Dones

Altres manifests als quals la UIB s'adhereix:

Manifest Crue Universidades

 

II Jornada sobre Investigació amb Perspectiva de Gènere 

A més, des de l'Oficina d'Igualtat d'Oportuntitats, ha organitzat una jornada sobre investigació amb perspectiva de gènere que consisteix en la posada en comú de treballs i recerques amb perspectiva de gènere que hagin estat realitzats o els duguin a terme membres de tota de comunitat universitària, incloent-hi alumnes de grau, màster i doctorat, per visibilitzar i potenciar la importància i rellevància dels estudis de gènere. A més, en aquesta segona edició es posa un èmfasi especial en l'àrea dels estudis de ciències de la salut des d'una perspectiva de gènere. Més informació:

II Jornada Universitària sobre Investigació amb Perspectiva de Gènere a la UIB

III Setmana de les Dones als Estudis de Llengua i Literatura Catalanes

Per tercer any consecutiu, els estudis de Llengua i Literatura Catalanes de la UIB celebren la Setmana de les Dones. Són uns dies d'aules obertes en què tothom pot entrar a les sessions del programa. Encara que no totes les sessions s'hi relacionin, enguany es dedica la Setmana a la memòria de l'escriptora Maria Antònia Oliver, que es va morir fa poc.

Hi participaran la investigadora Catalina Mir i l'escriptora Antònia Vicens, guardonada amb el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes. Els professors col·laboradors que hi participen són Margalida Pons, Mercè Picornell, Maria del Mar Vanrell, Noèlia Díaz-Vicedo i Caterina Valriu.

Dia: dilluns 7 de març fins dijous 10 de març de 2022

Hora: a partir de les 11 h

Lloc: aules i laboratori de Filologia Catalana de l’edifici Ramon Llull

III Setmana de les Dones als Estudis de Llengua i Literatura Catalanes de la UIB


Data de publicació: 04/03/2022