La UIB té enguany 15.985 alumnes. S'estabilitza el nombre total d'estudiants a la UIB, després de tres anys acadèmics seguits d'increment

Els alumnes de nou ingrés són 4.418, 194 menys que el curs acadèmic passat. La baixada és deguda a la implantació de limitació de places a molts dels estudis que imparteix la UIB

El nombre total d’alumnes que té la Universitat de les Illes Balears el curs acadèmic 2011-12 és de 15.985, un nombre molt similar al del curs passat i que suposa una estabilització del global d’estudiants.

Després de tres anys acadèmics d’increment d’estudiants a la UIB, i atesa la baixada successiva de la transferència nominativa per estudiant que pateix la institució, el curs passat s’implantà limitació de places al 70 per cent dels estudis de grau. Això ha provocat una baixada de 194 estudiants de nou ingrés.

Les seus de Menorca i d’Eivissa i Formentera

S’imparteixen els estudis de grau d’Educació Infantil, grau d’Infermeria, grau de Dret, grau d’Administració d’Empreses i grau d’Educació Social en línia i romanents de plans antics, a més d’alguns postgraus.

La Seu de Menorca passa de 120 alumnes de nou ingrés a 95. Tot i que sembla una baixada important, hem de tenir en compte que el curs acadèmic passat s’incrementà en un 17,94 per cent el nombre d'alumnes matriculats. Si el curs passat el nombre total d’alumnes era de 355, enguany és de 325.

La Seu d’Eivissa i Formentera
Tot i que el curs passat també augmentà el nombre d’alumnes un 12,36 per cent, enguany torna a créixer un 2,70 per cent. Si el curs passat el nombre total d’estudiants a la Seu d'Eivissa i Formentera era de 518 alumnes, enguany és de 532.


Estudis que més augmenten i estudis que més baixen el nombre d’alumnes de nou ingrés

Els estudis que més incrementen el nombre d’alumnes són:

Grau de Geografia, grau de Química, grau de Dret, grau d’Enginyeria de l’Edificació i grau d’Història de l’Art.

Arran de l’aplicació de la limitació de places, els estudis que més baixen el nombre d’alumnes són:

Grau d’Enginyeria Electrònica Industrial, grau d’Enginyeria Informàtica, grau de Bioquímica, grau d’Economia i grau de Biologia.


Augmenten els estudiants de postgrau i doctorat


S’incrementa un 4,51 per cent el nombre d’estudiants matriculats a cursos de postgrau i doctorat oficials. En total aquest curs la UIB ha matriculat 1.575 estudiants a cursos de màster i doctorat oficials, un 11,64 per cent dels quals són estudiants estrangers.

Documents relacionats

  • IB3
  • TVE

            Informatiu Balear ->> notícia minut <00.13.22>

Data de publicació: 13/12/2011