La UIB suma 18 alumnes de secundària al programa d'estímul del talent químic ESTALQUIM

L’escriptor i divulgador Daniel Torregrosa impartirà la conferència inaugural el dissabte 28 d’octubre. El projecte, organitzat per la UIB i l'Associació de Químics de les Illes Balears, fomenta el talent químic entre els estudiants d’ESO. 

Dia: dissabte, 28 d’octubre de 2023
Hora: 10 hores
Lloc: sala d’actes de l’edifici Gaspar M. de Jovellanos, campus universitari, Palma 

El dissabte dia 28 d’octubre s’inaugura la tercera edició del programa ESTALQUIM (Estímul del Talent Químic), un projecte per a l’estímul del talent químic entre alumnes de segon d'ESO durant dos cursos acadèmics, organitzat per la Universitat de les Illes Balears i l’Associació de Químics de les Illes Balears. Un total de 18 joves, un d’ells procedent d’Eivissa i la resta de Mallorca, han estat seleccionats per a aquesta nova edició i s’afegeixen al 18 que varen iniciar el programa ESTALQUIM el curs passat.

Aquesta segona edició va començar el 7 d'octubre amb la prova de selecció, en la qual varen participar 92 joves de segon d’ESO de 34 instituts i centres de les Illes Balears. Després de les entrevistes dels dies 20 i 21 d’octubre, es varen seleccionar els 18 alumnes que s’estrenen ara en el programa.

ESTALQUIM es realitza durant dos cursos acadèmics. El primer any, utilitzant una metodologia d’aprenentatge activa en què els alumnes són els protagonistes, els joves participen en 12 tallers des de novembre a maig, els dissabtes al matí cada quinze dies. En el segon curs, els alumnes participen en una activitat al seu propi centre educatiu, on explicaran als companys de classe una selecció dels tallers realitzats i, a més, organitzaran juntament amb el professor de la UIB una pràctica de laboratori. Per a més informació: https://estalquim.uib.cat.

El projecte està organitzat per la UIB i l'Associació de Químics de les Illes Balears. A més, compta amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació i Universitats, la Reial Societat Espanyola de Química, el Clúster de la Industria Química, el Col·legi de Químics de les Illes Balears i Santillana.

Intervindran a l’acte d’inauguració la Secretària General de la Universitat de les Illes Balears, doctora Irene Nadal; el director general de Planificació, Ordenació i Centres del Govern de les Illes Balears, Ismael Alonso; el president del Consell Social de la UIB, Bartomeu Llinàs; i el coordinador del programa ESTALQUIM, doctor Juan Frau. 

L’acte, que comptarà també amb la presència dels alumnes seleccionats a la primera edició, consta de la presentació del programa, el parlament dels components de la mesa presidencial i una activitat lúdica a càrrec del senyor Daniel Torregrosa, escriptor i divulgador científic de primer nivell. Posteriorment, els seleccionats pujaran a l’estrada, on els lliuraran material i es farà una fotografia de grup. 

Data de l'esdeveniment: 28/10/2023

Data de publicació: 26/10/2023