La UIB, seu de la recerca europea en ciències marines

La convenció final de l’ERA-NET SEAS-ERA, dedicada a la recerca en ciències marines, es farà a Sa Riera els dies 8 i 9 d’abril 

Roda informativa
Dia: dimarts, 8 d’abril de 2014
Hora: 11 hores
Lloc: Sa Riera, c/ de Miquel dels Sants Oliver 

Tindrà lloc la roda informativa de presentació de la convenció final de la xarxa europea de recerca (ERA-NET) SEAS-ERA, que es farà a la Universitat de les Illes Balears els dies 8 i 9 d’abril. Hi intervindrà la directora de l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA, CSIC-UIB), doctora Beatriz Morales-Nin.

Congrés

La Universitat de les Illes Balears acull els dies 8 i 9 d’abril la convenció final de l’ERA-NET SEAS-ERA, una iniciativa europea de recerca que té com a objectiu enfortir la investigació en l’àmbit de les ciències marines.

La directora general de Recerca Científica i Tècnica, doctora Marina Villegas, inaugurarà aquesta convenció final amb una intervenció en la qual destacarà els principals avenços assolits per aquesta ERA-NET i la contribució del Ministeri d’Economia i Competitivitat del Govern d’Espanya, com a coordinador del projecte, a la creació de les sinergies necessàries per establir les bases d’una recerca de qualitat, així com potenciar la inserció de la recerca marina espanyola en xarxes internacionals en les quals s’inclouen els països més avançats del món.

La convenció final comptarà amb una important representació d’experts i gestors relacionats amb la ciència marítima i marina, que analitzaran els diferents aspectes tractats en aquest projecte. A més, la convenció inclourà un panel temàtic sobre el futur de la recerca científica sobre la mar, fent un especial èmfasi en el context europeu, i una taula rodona en la qual es presentaran les principals conclusions assolides en el desenvolupament d’aquest projecte i les perspectives d’acció futures.

Gràcies a la UIB i al seu Vicerectorat d’Investigació, aquesta convenció final es pot dur a terme en una regió mediterrània europea, a Palma, que també és la seu de l’IMEDEA (CSIC-UIB), institució que dirigeix la coordinadora científica del projecte, doctora Beatriz Morales-Nin.

Aquest projecte, que ara finalitza, ha ajudat durant quatre anys a desenvolupar una política científica integral europea que promou el coneixement en l’àrea de les ciències marines, amb una consideració especial cap a les regions europees de l’oceà Atlàntic i les mars Mediterrània, Negra i Bàltica.

SEAS-ERA ha suposat una plataforma clau per compartir experiències i bones pràctiques entre organismes homòlegs pertanyents a diferents països europeus. En concret, el projecte ha comptat amb la participació de diferents institucions d’Espanya, França, Bèlgica, Holanda, Alemanya, Irlanda, Noruega, Turquia, Grècia, Malta, Regne Unit, Geòrgia, Ucraïna, Portugal, Itàlia, Bulgària i Islàndia. 

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 08/04/2014

Data de publicació: 07/04/2014