La UIB se suma al protocol per consolidar el Digital Innovation Hub de les Illes Balears

Aquesta iniciativa vol aglutinar les iniciatives d’innovació llançades entre el Govern, la Cambra de Comerç, Turistec, l’Associació de Cooperatives Agroalimentàries i la Universitat 

El Rector de la Universitat de les Illes Balears, doctor Jaume Carot, ha signat el protocol de col·laboració entre el Govern, la Cambra de Comerç de Mallorca, Turistec, les Cooperatives Agroalimentàries de les Illes Balears i la UIB per a la consolidació del Digital Innovation Hub de les Illes Balears i l’impuls de la digitalització de les Illes. Amb aquest acord, les entitats signants formalitzen el seu compromís amb aquesta iniciativa, que té com a objectiu principal aglutinar les iniciatives innovadores de tots els àmbits del nostre territori.

La presidenta Armengol ha destacat que aquest és el resultat d'un treball conjunt entre les administracions públiques i l'empresa privada, i ha expressat el seu agraïment «a Turistec, per l'empenta per crear aquest hub; a les cooperatives, perquè el sector primari no pot quedar fora de la innovació; a la UIB, per ser-hi sempre i per la transferència de coneixement, i a la Cambra de Comerç, per fer de catalitzador».

El Digital Innovation Hub de les Illes Balears (DIHBAI-TUR) es va crear l’any 2019 i la seva raó de ser és aglutinar tot l’ecosistema d’innovació de les Balears per incrementar la competitivitat del territori i de les seves empreses dels diferents sectors econòmics.

Durant aquests dos anys, ha assolit reconeixement nacional. A més, al maig, el DIHBAI-TUR va liderar una xarxa de centres d’innovació digital de les illes europees, que inclou territoris insulars com les Açores, les Canàries, Còrsega, Sicília o Creta, entre d’altres.

L’acord estableix el compromís dels signants per treballar per a la implicació i la revitalització dels actius industrials i de coneixement existents, la promoció d’iniciatives conjuntes o la coordinació de projectes i accions susceptibles d’aconseguir finançament. A més, els objectius més immediats del hub són que s’hi adhereixin entitats interessades a formar-ne part, estendre’s a totes les illes i ser reconegut a la Unió Europea.

El DIHBAI-TUR té com a àmbit de feina prioritari la intel·ligència artificial, com a tecnologia que ha d’ajudar a la transformació digital de les Illes Balears. D’altra banda, el fet que estigui impulsat per Turistec li atorga una especialització concreta en turisme que el diferencia de la resta de DIH.

A més del Rector, han signat el protocol la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol; el president de la Cambra de Comerç de Mallorca, Antoni Mercant; el president de Turistec, Jaume Monserrat, i la presidenta de Cooperatives Agroalimentàries de les Illes Balears, Jerònima Bonafè. L’acte s’ha dut a terme a la seu de la Cambra de Comerç, a Palma.

Data de publicació: 10/12/2021