La UIB reuneix els investigadors dels projectes BIOCLAIMS i CIBERobn per avançar en la lluita contra l'obesitat

Dia: dijous 7 i divendres 8 de juny de 2012
Lloc: Hotel Albatros Barceló,
passeig d’Illetes, 15, Illetes, Calvià 

El grup de recerca en Bioquímica, Biologia Molecular, Nutrició i Biotecnologia – Nutrigenòmica de la Universitat de les Illes Balears organitza el Symposium on Biomarkers & Lifestyle: Interaction Meeting BIOCLAIMS-CIBERobn, que tindrà lloc els dies 7 i 8 de juny de 2012 a l’hotel Albatros-Barceló, a Illetes, Calvià. 

L’objectiu d’aquesta trobada és reunir els investigadors de dos projectes de recerca, el BIOCLAIMS i el CIBERobn, per posar en comú diferents enfocaments, estratègies i eines per lluitar contra l’obesitat, combinant el descobriment de biomarcadors que prediguin el risc d’obesitat i les estratègies que impliquin canvis en l’estil de vida per aconseguir cotes de salut més grans en els ciutadans europeus.

Un dels reptes de la recerca actual és l’obtenció de biomarcadors que permetin identificar individualment l’alimentació i l’estil de vida saludable que més convé. Aquests biomarcadors es podran obtenir en els pròxims anys i són l’objectiu dels principals grups de recerca i de les empreses d’aliments funcionals de tot el món.

BIOCLAIMS

El Biomarkers of Robustness of Metabolic Homeostasis for Nutrigenomics-derived Health Claims Made on Food (BIOCLAIMS) és un projecte finançat pel Setè Programa Marc de la Unió Europea amb sis milions d’euros. El projecte, que integra onze institucions científiques europees, el coordina el doctor Andreu Palou, catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular de la UIB i investigador principal del grup de recerca en Bioquímica, Biologia Molecular, Nutrició i Biotecnologia – Nutrigenòmica. L’objectiu del BIOCLAIMS és contribuir a definir biomarcadors moleculars (basats en les noves tecnologies de la nutrigenòmica) relacionats amb la millora de la salut promoguda pels aliments funcionals. Això ha de permetre aportar rigor científic a moltes al·legacions de salut d’aliments funcionals que no s’han pogut comercialitzar perquè no s’ha demostrat suficientment que aportin beneficis clars per a la salut.

CIBERobn

El Centre d’Investigació Biomèdica en Xarxa – Fisiopatologia de l’Obesitat i Nutrició és una estructura de R+D en xarxa finançada per l’Instituto de Salud Carlos III que està integrada pels grups de recerca espanyols més importants que treballen amb l’objectiu fonamental de combatre l’obesitat i les patologies associades i millorar, a través de  l’estudi de la nutrició, la qualitat de vida dels ciutadans. El doctor Andreu Palou és membre del comitè de direcció de CIBERobn.  

Documents relacionats

  • TVE2

         Programa:  "Para Todos la 2" 

Data de l'esdeveniment: 07/06/2012

Data de publicació: 06/06/2012