La cita més important de divulgació científica de les Illes Balears torna al campus universitari els dies 12, 13 i 14 de maig amb un programa farcit de tallers i activitats per acostar la ciència i la tecnologia als infants i al públic en general.
Ciència per a Tothom l'organitza PortUIB amb la col·laboració de la FECYT - Ministeri de Ciència i Innovació, la Fundació “la Caixa”, Fundació Sa Nostra i CaixaBank.
El campus de la Universitat de les Illes Balears s’omplirà d’experiments de ciència i tecnologia els dies 12, 13 i 14 de maig per donar la benvinguda a més de 5.000 alumnes de primària i de secundària que participaran presencialment a Ciència per a Tothom. Aquesta cita, la més important en l’àmbit de la divulgació científica a les Illes Balears, neix de la inquietud dels professors de la UIB per fomentar les vocacions científiques i tecnològiques entre els més joves.
Les activitats en què podran participar els 1.702 estudiants de primària i 3.362 de secundària de 71 centres de Mallorca són experiments de ciència relacionats amb diferents àmbits del coneixement. S’han dissenyat en tots els casos activitats orientades als diferents nivells educatius. Les demostracions seran a càrrec de devers 500 estudiants universitaris i 90 professors de la UIB que participen a Ciència per a Tothom de manera voluntària.
En aquesta edició, els participants podran fer activitats com ara:
- Mètode còmic: il·lustram la fauna de les illes Balears.
- Els colors de les plantes.
- Tub de Rubens.
- Una mescla de colors: ara blau, ara incolor.
- L'electròlisi de l'hidrogen.
- Trampes electròniques: com podem fer que una papallona es faci una autofoto.
- Connectat amb un nanosatèl·lit.
- Com mesuraries la costa de Mallorca?
- Encerta el dígit.
- Sol, solet vine’m a veure.
Participació del públic en general
El divendres horabaixa, de les 16.30 a les 19.30 hores, i el dissabte, de les 10 a les 14 hores, les activitats estaran obertes al públic en general. Totes les activitats són gratuïtes i no és necessari apuntar-s'hi, excepte a les activitats següents.
Pòdcasts informatius
Si voleu conèixer amb més detall algunes de les activitats que trobareu a Ciència per a Tothom, podeu escoltar els pòdcasts següents:
- Escape room, amb Cristina Reche.
- Enginyeria informàtica i electrònica, amb Marta Pons.
- Abelles, biodiversitat i amenaces, amb Cayetano Herrera.
- Jugar al billar, una qüestió de física, amb Joan Miquel Vaquero.
El Programa d’Orientació i Transició a la Universitat (PortUIB) organitza Ciència per a Tothom en el marc de les activitats SeràsUIB, amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) - Ministeri de Ciència i Innovació, la Fundació “la Caixa”, CaixaBank i la Fundació Sa Nostra.
Data de l'esdeveniment: 12/05/2022
Data de publicació: 03/05/2022