La UIB rep 74 estudiants d'entre 51 i 89 anys que participaran en la III Universitat Internacional d'Estiu per a Majors

Acte d’inauguració:
Dia: dilluns, 6 de setembre de 2010
Hora: 10.30 hores
Lloc: finca de Raixa,
carretera de Palma a Sóller, km 12,2

Tindrà lloc l’acte d’inauguració de la III Universitat Internacional d’Estiu per a Majors a la finca de Raixa, a càrrec del senyor Cosme Boned, conseller de Presidència del Consell de Mallorca; del senyor Antoni Munar, director general de Desenvolupament Turístic de la Conselleria de Turisme i Treball; del senyor Miquel Mestre, director general de Formació Professional i Aprenentatge Permanent de la Conselleria d’Educació i Cultura; de la doctora Carme Orte, directora de la Universitat Oberta per a Majors (UOM); i de la doctora Montserrat Casas, Rectora de la UIB.

També hi assistiran el senyor Llorenç Julià, subdirector general de Desenvolupament Corporatitu i Obra Social de Sa Nostra; i el senyor Antoni Sánchez, cap del departament de Direcció d’El Corte Inglés.

III Universitat Internacional d’Estiu per a Majors a la UIB

Per al 6 al 12 de setembre de 2010 la UIB organitza la III Universitat Internacional d’Estiu per a Majors, en la qual participaran 74 estudiants d’entre 51 i 89 anys que vénen, a més de la UIB, d’universitats del Regne Unit, d’Alemanya i de l’Estat.

La tercera edició de la Universitat Internacional d’Estiu per a Majors enfocarà l’estudi del patrimoni històric, artístic i cultural de les Illes Balears, per tal de donar a conèixer la cultura i els valors de les Illes a través de les restes prehistòriques. S’han programat tallers, conferències i visites guiades a diferents indrets de l’arxipèlag, com a les finques de Raixa i Son Real, a Mallorca, o a la cova d’es Culleram i el santuari de la deesa Tànit, a Eivissa. Aquestes excursions mostraran a l’alumne la cultura talaiòtica de l’Edat del Ferro.

El dijous, 9 de setembre, els alumnes es traslladaran cap a Eivissa. A les 11.30 els rebran al Consell Insular d’Eivissa el senyor Xicu Tarrés, president de la institució, i el senyor Marià Torres, conseller insular de Política Educativa i Cultural, entre altres autoritats.

Aquest és un programa pioner, promogut i organitzat per la UIB amb l’objectiu d’incentivar l’intercanvi d’experiències universitàries dels adults grans. El patrocina la Conselleria de Turisme del Govern de les Illes Balears, amb la col·laboració del Consell de Mallorca, el Consell Insular d’Eivissa, l’Ajuntament de Palma, l’Ajuntament d’Eivissa, l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany, l’Ajuntament de Sant Joan de sa Talaia, l’Ajuntament de Sant Josep de Labritja, l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu i El Corte Inglés.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 06/09/2010

Data de publicació: 03/09/2010