La UIB rebrà 5 milions d'euros del Ministeri de Ciència i Innovació, pel seu projecte Campus Internacional de Sostenibilitat Turística i Investigació Avançada

Programa INNOCAMPUS 2010

La Universitat de les Illes Balears rebrà 5 milions d’euros de finançament dins el programa INNOCAMPUS, vinculat al de Campus d'Excel·lència, que s’emmarca dins l’Estratègia Estatal d’Innovació, segons ha donat a conèixer avui mateix el Ministeri de Ciència i Innovació. La UIB es va poder presentar a INNOCAMPUS després de superar la primera fase de la convocatòria del programa Campus d’Excel·lència Internacional, la qual cosa suposa que el finançament de 5 milions d’euros és íntegrament per a la UIB, tot i que implica una actuació coordinada entre el Govern espanyol, les comunitats autònomes, les universitats i els agents socials i econòmics.

El projecte que presentà la UIB tenia un pressupost inicial de 8 milions d’euros per el període 2010-2011, dels quals el MICIN n’ha atorgat 5, per la qual cosa la universitat haurà de redistribuir el pressupost inicial. En qualsevol cas, amb el finançament del Ministeri, la UIB preveu impulsar la valorització de la recerca, així com la construcció, l’equipament i la posada en funcionament de la primera fase d’edificis dedicats a recerca com el edifici de postgrau, el laboratori universitat-empresa i la ampliació de l'Oficina de Transferència de Resultats d’Investigació, OTRI.

L’objectiu del projecte es la transformació de la UIB i el seu entorn en referent internacional en matèria d’innovació i sostenibilitat turística, i en punt de connexió de grans col·laboracions científiques en les àrees d’excel·lència preexistents. És un objectiu en la línia de la proposta inicial de campus d'excel·lència de la UIB.

 

El programa INNOCAMPUS

El programa INNOCAMPUS cerca millorar la qualitat de les universitats espanyoles i la integració de les seves capacitats amb els agents de ciència i tecnologia espanyols, i té com a objectius primers fomentar l’especialització i el lideratge internacional del sistema R+D+I espanyol.

Els ajuts estan destinats a finançar despeses d’adquisició d’equipament científic o tècnic, despeses d’edificis i infraestructures d’R+D+I, subcontractacions derivades de projectes i despeses de generació o manteniment de patents que s’originen com a conseqüència del desenvolupament tecnològic del projecte.

Documents relacionats

Data de publicació: 02/11/2010