La UIB, present a la comissió del conveni Eivissa Illa Digital

La Universitat de les Illes Balears ha estat present en la constitució de la comissió mixta del conveni Eivissa Illa Digital, que va tenir lloc el passat 8 d’abril a Eivissa. Aquesta comissió s’encarregarà de fer el seguiment i desenvolupar les accions previstes en aquest conveni, que es va signar el passat 10 de desembre de 2014.

Entre els primers acords, destaca l’estudi d’actuacions per millorar la connectivitat digital a l’illa d’Eivissa, complementant en cas necessari les accions que ja es duen a terme a l’àmbit privat per millorar la connectivitat a l’àmbit rural i les platges. També es preveu la creació d’aplicacions globals d’informació per a residents i turistes, en temes com agendes culturals, transports, etcètera. Finalment s’estudiarà la possibilitat de crear zones WI-FI gratuïtes en zones comercials i llocs d’interès turístic i platges.

El doctor Bartomeu Alorda, professor del Departament de Física i investigador del Grup de Sistemes Electrònics, és el representant de la UIB en la comissió. També en formen part els representants del Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics de Telecomunicació i l’Associació d’Empreses d’Electrònica, Tecnologies de la Informació, Telecomunicacions i Continguts Digitals.

La UIB, com a institució membre de la comissió mixta i del comitè assessor, posa el potencial dels grups de recerca i els alumnes, perquè a través de treballs de final de grau puguin aprofundir en aquesta iniciativa creant un espai d’aprenentatge a l’illa d’Eivissa. A través de les infraestructures de comunicacions i dels estudis que es podran realitzar en el marc d’aquest conveni, la UIB tindrà accés a un laboratori real d’experimentació i innovació a l’illa d’Eivissa, que permetrà posar a prova noves idees i generar nou coneixement innovador. 

Notícia relacionada

Data de publicació: 14/04/2015