La UIB posa en marxa una plataforma d'edició, publicació, distribució i venda de llibres en format electrònic EPUB

La plataforma desenvolupada per Edicions UIB, ofereix la possibilitat de publicar diversos tipus de materials

La Universitat de les Illes Balears ha posat en marxa una plataforma d’edició, publicació, distribució i venda de llibres en format electrònic EPUB.

La plataforma, desenvolupada per Edicions UIB, ofereix la possibilitat de publicar diversos tipus de materials: edicions exclusivament digitals (llibres electrònics), o edicions en doble suport (físic i digital), atès que suposarà minimitzar les tirades en paper i, per tant, el cost d'alguns títols, la qual cosa en facilita la distribució i venda.

Finalment, aquesta plataforma permet també la difusió gratuïta en format electrònic d'altres materials com manuals, tutorials i material de suport docent (Campus Extens Illes) sota diverses llicències de copyright i Creative Commons.

El projecte s'ha desenvolupat en col·laboració amb SoopBook, empresa creada pels exalumnes d'Informàtica de l'Escola Politècnica Superior de la UIB Sylvia Ordinas i Alberto Collazo.

El format triat per a la publicació dels llibres electrònics és l'EPUB, un format redimensionable de codi obert per a arxius de llibre electrònic creat per la International Digital Publishing Forum (IDPF), i que actualment es considera el format estàndard de publicació electrònica, el qual permet reproduir-los tant en ordinadors com en tauletes, lectors i mòbils. També serà possible la lectura en línia a través de la interfície de la plataforma.

Actualment ja estan disponibles alguns materials en aquest format a la plataforma, com ara les lliçons inaugurals dels tres darrers cursos acadèmics, les lliçons magistrals dels honoris causa Nancy E. Bockstael i Eduard Punset, i en breu estarà disponible el llibre electrònic titulat El comerç marítim de Mallorca a la primera meitat del segle XVII, del doctor Onofre Vaquer Bennàssar.

Aquest projecte d'adaptació al món digital es complementa amb la incorporació a Edicions UIB de la plataforma Open Journal System per a la publicació de revistes digitals, on ja estan disponibles les revistes Enginy, Isularis Geographia i Revista de Psicología del Deporte, com també amb la publicació en procés, de la revista Taula, Quaderns de Pensament, i la nova revista Materialidades

Documents relacionats

Data de publicació: 09/05/2013