La UIB podrà contractar joves titulats a través del programa SOIB Joves Qualificats

Aquest programa permet que les institucions públiques contractin desocupats menors de trenta anys amb titulació universitària o de grau superior de FP 

La Universitat de les Illes Balears podrà accedir per primera vegada al programa SOIB Joves Qualificats i contractar desocupats menors de trenta anys, amb nivells formatius de carrera universitària o de grau superior de formació professional.

Aquest programa ha estat presentat a la UIB per la presidenta del Govern de les Illes Balears, senyora Francina Armengol; el rector de la Universitat de les Illes Balears, doctor Llorenç Huguet; el vicepresident i conseller d'Innovació, Recerca i Turisme, senyor Gabriel Barceló; el conseller de Treball, Comerç i Indústria, senyor Iago Negueruela; la vicerectora d'Estudiants, doctora Rosa Isabel Rodríguez; i la gerent de la UIB, senyora Antònia Fullana. També hi han assistit el senyor Llorenç Pou Garcias, director general d’Ocupació i Economia; el senyor Fèlix Pablo Pindado, director general de Fons Europeus; i la senyora Maria del Mar Socias, directora del DOIP. 

La iniciativa, cofinançada pels Fons Socials Europeus i el programa de Garantia Juvenil,  suposa una inversió de 13,8 milions d’euros i millora la convocatòria de 2016, que comptà amb un pressupost de més de 6 milions d’euros i beneficià gairebé 300 joves de les Illes. L’objectiu del programa del SOIB Joves Qualificats és que els menors de trenta anys amb un alt nivell de qualificació puguin tenir una primera experiència professional de qualitat.

Les contractacions, que començaran entre setembre i desembre d’enguany, tindran una durada de 7 a 15 mesos (ampliable) i es realitzaran a través d’ajuntaments i consells insulars de totes les Illes. Com a novetat, aquest any la convocatòria s’amplia a ens instrumentals de la CAIB i la UIB, entre d’altres. Durant aquest temps, els beneficiaris del programa tindran un contracte laboral en pràctiques, a jornada completa.

El perfil per poder beneficiar-se d’aquest programa és ser jove menor de trenta anys, desocupat, amb uns nivells d’estudis universitaris o un grau superior de formació professional, no haver tingut cap experiència professional en el seu àmbit dels estudis i estar inscrit al SOIB Jove com a demandant d’ocupació i al Sistema de Garantia Juvenil.

La iniciativa, que s’emmarca en el Pla d’ocupació de qualitat de les Illes Balears, té una distribució que cobreix tot el territori. Així, a Mallorca hi haurà 552 beneficiaris, 120 a Menorca, 120 a Eivissa i 8 a Formentera.

Data de l'esdeveniment: 11/07/2017

Data de publicació: 10/07/2017