La UIB participarà en el desplegament del «Nomenclàtor Geogràfic de les Illes Balears» a Menorca

La Universitat de les Illes Balears, a través de la Comissió Tècnica d’Assessorament Lingüístic (CTAL) del Departament de Filologia Catalana, amb el suport tècnic del Gabinet d’Onomàstica, validarà la forma gràfica dels topònims de Menorca que no es troben al Nomenclàtor Geogràfic de les Illes Balears (NGIB). Així mateix, es revisarà la forma dels topònims de Menorca ja recollits a l’NGIB que s’hagin d’esmenar. 

La Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura del Govern de les Illes Balears, el Consell Insular de Menorca, la Universitat de les Illes Balears, l'Institut Cartogràfic i Geogràfic de les Illes Balears i l'Institut Menorquí d'Estudis han signat un conveni amb aquesta finalitat.

L’acord ha de servir per ampliar la informació relativa a Menorca a l’NGIB, un catàleg ordenat de topònims estandarditzats d’acord amb els criteris de la Universitat de les Illes Balears, amb informació sobre la ubicació, l’entitat geogràfica i altra informació complementària, que identifiqui inequívocament els topònims de les Illes Balears i de Menorca en particular. La informació recollida s’incorporarà també al Nomenclàtor de Toponímia de Menorca. El treball de camp es durà a terme durant tres anys.

A l’acte de presentació hi han participat el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura del Govern de les Illes Balears, Miquel Company; el conseller de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell de Menorca i president de l’Institut Menorquí d’Estudis, Miquel Maria; la directora general de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears, Beatriu Defior; la vicerectora de Gestió i Política Acadèmica de Grau de la Universitat de les Illes Balears, Yolanda González; la gerenta de l'Institut Cartogràfic i Geogràfic de les Illes Balears, Xisca Mir; la coordinadora científica de l’IME, Marta Jordi, i la presidenta del Consell Científic de l’IME, Cristina Rita. 

Data de publicació: 31/03/2023