La UIB participa en un concert en línia d'agraïment a la comunitat universitària

Coincidint amb la revetlla de Sant Joan, Música de poetes tindrà lloc el 23 de juny al matí a través d’Instagram Live. És una iniciativa de les universitats de la Xarxa Vives 

Les universitats de la Xarxa Vives faran un concert en línia per agrair a tota la comunitat universitària l’esforç que ha fet els darrers mesos a causa de la crisi sanitària. Coincidint amb la revetlla de Sant Joan, el concert Música de poetes tindrà lloc el 23 juny, a partir de les 11.30 h, a través d’Instagram Live. Hi participaran cantautors catalans, valencians, balears i andorrans, que interpretaran les seves versions preferides de la poesia en català musicada.

La iniciativa vol ser una mostra d’agraïment a la capacitat d’adaptació i de resposta que han demostrat els darrers mesos els estudiants, el personal docent i investigador, i el personal d’administració i serveis. Alhora, amb l’emissió d’aquest concert en línia, les universitats reivindiquen el paper de la cultura, la ciència i l’educació en la superació de la crisi sanitària actual.

El programa inclou catorze actuacions.

11.30 h Andreu Valor, convidat per la Universitat d’Alacant.
Des del compte d’Instagram @culturaenlaua, versionarà els poemes «Cendra viva», de Ponç Pons, i «Ací em pariren», de Vicent Andrés Estellés.

11.40 h Gerard Abril, Andreu Riera i Margalida Ramis, convidats per la Universitat de les Illes Balears.
Des del compte d’Instagram @uibuniversitat, interpretaran «Per entrar en els teus ulls», d'Isidor Marí, i «El pi de Formentor», de Miquel Costa i Llobera.

11.50 h Xavi Múrcia, convidat per la Universitat de Girona.
Des del compte d’Instagram @univgirona, versionarà els poemes «Cap a les deus», «El temps», «Vida vulnerable» i «La paraula», de Joan Vinyoli.

12. h Judit Neddermann, convidada per la Universitat Politècnica de Catalunya.
Des del compte d’Instagram@la_upc, interpretarà «Jo no vinc al pou», de Daniel Vidal-Barraquer, i «El fugitiu», de Miquel Martí i Pol.

12.10 h Lola Bou i Manel Brancal, convidats per la Universitat Jaume I.
Des del compte d’Instagram @ujiuniversitat, versionaran els poemes «Conjugació en primera persona» i «La clau al pany de la certesa», de Carmelina Sánchez-Cutillas, i «Oració d'un agnòstic», de Margarita Ballester.

12.20 h Lluís Cartes, convidat per la Universitat d’Andorra.
Des del compte d’Instagram @lluiscartes, interpretarà un sonet de Shakespeare, traduït per Txema Martinez i Gerard Vergés.

12.30 h Gemma Humet i Coloma Bertran, convidades per la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya.
Des del compte d’Instagram @uvic_ucc, interpretaran «Si…», de Víctor Sunyol, i «Cançó de bressol», de Jaume Coll.

12.40 h Temps d'Interluni (Judith Sánchez, John Style i Xavier Pié), convidats per la Universitat Rovira i Virgili.
Des del compte d’Instagram @universitaturv, versionaran poemes de la col·lecció Temps d'Interluni, de Miquel Martí i Pol, composats per John Style.

12.50 h Enric Verdaguer, convidat per la Universitat Pompeu Fabra.
Des del compte d’Instagram @henrio.music, versionarà «Dintre del bosc», de Pepe Sales, així com el seu propi tema «Hi haurà un dia».

13 h El Diluvi, convidats per la Universitat Miguel Hernández d’Elx.
Des del compte d’Instagram @eldiluvi, interpretaran «I tu, sols tu» (Divisa), de Maria Mercè Marçal, i «Sageta de foc», de Joan Salvat-Papasseit.

13.10 h Clàudia Cabero, convidada per la Universitat Oberta de Catalunya.
Des del compte d’Instagram @claudiacabero, interpretarà «Aquest camí tan fi», de Josep Carner, amb motiu de l’Any Carner 2020, «Diuen», de Marià Manent, i «Pare meu», de Maria Cabrera.

13.20 h Trending Covers, convidats per la Universitat Abat Oliba CEU.
Des del compte d’Instagram@annaferrer185, versionaran «Paraules d’amor», de Joan Manel Serrat, i «Amor particular», de Lluís Llach. També interpretaran «Compta amb mi», de Txarango.

13.30 h Eva Dénia, convidada per la Universitat de València.
Des del compte d’Instagram @universitatvalencia, interpretarà els poemes «Als amics de tristor», «El carrer on vaig nàixer» i «Vent de tarda», de Maria Beneyto.

13.40 h Artencurs, convidats per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Des del compte d’Instagram @artencurs_uab, recitaran i interpretaran poemes de Blanca Llum Vidal. Clàudia Díez recitarà el poema «1634», amb duo de dansa contemporània d’Èric Bermúdez i d’Adriana Gallego. Marc Martínez, al piano, interpretarà «Com amb tenalles». Amanda Manjón i Laura Meneses recitaran, entre altres poemes, «Concéntrate y di». Per últim, Marc Martínez, al piano, interpretarà «Per això». 

Data de l'esdeveniment: 23/06/2020

Data de publicació: 18/06/2020