La UIB participa en la modelització d'un cor virtual per millorar el diagnòstic, el tractament i la prevenció de malalties cardiovasculars

L'Institut d'Aplicacions Computacionals de Codi Comunitari (IAC3) de la Universitat de les Illes Balears participa en un ambiciós projecte de recerca que té com a objectiu desenvolupar un model virtual del cor i de les artèries humanes mitjançant les tecnologies de la imatge i el modelatge. Aquesta iniciativa cerca crear un model virtual del sistema cardiovascular que permeti simular i visualitzar els teixits i fluids cardiovasculars per conèixer els canvis i els moviments que es produeixen en les artèries i els òrgans afectats per una cardiopatia. Això permetria que el diagnòstic i el tractament de les malalties cardiovasculars es fes d'una manera més personalitzada.

La participació del IAC3 en el projecte cvREMOD es basa a oferir els coneixements i l'experiència en supercomputació i simulació dels investigadors de la UIB als centres d'investigació i les empreses biotecnològiques que prenen part en el projecte.

El projecte Gestió de remodelació cardiovascular mitjançant interacció de tecnologies de monitoratge ubic i conceptes de l'humà fisiològic virtual (cvREMOD) és una iniciativa en què participen deu centres d'investigació i nou empreses biotecnològiques i que està finançat pel Centre per al Desenvolupament Tecnològic i Industrial (CDTI) amb el suport del Ministeri de Ciència i Innovació a través del Programa de Suport a Consorcis Estratègics Nacionals d'Investigació Tècnica (CENIT) 2009-2012.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 10/08/2011

Data de publicació: 29/07/2011