La UIB participa en la Setmana Internacional de les Astropartícules. 2009 Any Internacional de l'Astronomia

Els físics d’astropartícules europeus celebren el centenari dels experiments de raigs còsmics

Dia: del 13 al 22 d’octubre de 2009
Lloc: edifici Mateu Orfila i Rotger,
campus universitari, Palma.

El 2009 és l'Any Internacional de l'Astronomia, que commemora que fa 400 anys Galileu va ser el primer a observar el cel amb un telescopi. Però es compleixen també devers 100 anys del començament d'una nova era per als astrofísics: els primers experiments d’astropartícules, que varen conduir al descobriment dels raigs còsmics.

El mes d'octubre de 2009 té lloc la Setmana Europea de les Astropartícules. S’organitzen esdeveniments per tot Europa i a Espanya es realitzen activitats a Barcelona, Madrid, Alcalá d'Henares, Granada, València, Extremadura, Múrcia, Tenerife, Saragossa i Palma.

La Setmana Europea de les Astropartícules és una iniciativa d’Astroparticle Physics European Coordination, ApPEC, i l’Astroparticule ERA-NET, ASPERA. Les activitats a Espanya estan coordinades per la Xarxa Nacional Temàtica d’Astropartícules, RENATA, i cofinançades per la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia, FECyT.

La UIB participa en aquestes activitats dins les activitats proposades al projecte de la FECyT Marató d’Astropartícules.

Les activitats que es duran a terme seran:

• Seminari «Axions and the cooling of white dwarfs», a càrrec del senyor Jordi Isern, professor de l’Institut de Ciències de l’Espai, ICE/CSIC, i l’Institut d'Estudis Espacials de Catalunya, IEEC. Dimarts, 13 d’octubre a les 16 h a la sala de juntes de l’edifici Mateu Orfila i Rotger.

• Conferència del Cicle Ciència i Societat patrocinat per la Facultat de Ciències «LISA, espía del Universo sigiloso», a càrrec del senyor José Alberto Lobo, professor de l’Institut de Ciències de l’Espai, ICE/CSIC, i l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya, IEEC. Dimecres, 21 d’octubre a les 12:30 h a l’aula 1 de l’edifici Mateu Orfila i Rotger.

• Exposició de pòsters Setmana Europea de les Astropartícules, del 13 al 22 d’octubre al hall de l’edifici Mateu Orfila i Rotger.

Data de l'esdeveniment: 13/10/2009

Data de publicació: 09/10/2009