El programa d’activitats d’aquest festival dedicat al futur de la ciutat inclou un eix d’activitats dedicades a la tecnologia i l’espectacle de divulgació científica Naukas Palma, 360º de ciència
La Universitat de les Illes Balears participa en la Biennal del Pensament, un programa d’activitats que es duran a terme del 10 al 16 d’octubre a les ciutats de Barcelona, València i Palma amb l’objectiu d’estimular el debat sobre el futur de la ciutat.
Les tres capitals mediterrànies han teixit una aliança estratègica a favor del pensament i de la cultura, amb tres edicions d’un mateix esdeveniment impulsat per un esperit comú i adaptat a la idiosincràsia i particularitat de cada seu. Les biennals abordaran temàtiques que afecten el conjunt de les ciutats, en el marc dels grans debats urbanístics i socials globals, i també les que tenen a veure més concretament amb l’espai cultural que totes tres capitalitzen.
Divulgació científica i tecnologia
En el marc de la Biennal del Pensament, la UIB ha programat tres activitats dedicades a la tecnologia i a la divulgació científica:
Un taller/laboratori dedicat a les infraestructures FabLab de les Illes Balears, que inclou seminaris curts i visites a un laboratori de fabricació digital. Serà el 13 d’octubre, de les 16 a les 20 hores, a Sa Riera.
La conferència «Noves necessitats i nous espais digitals d’innovació a la ciutat», que impartirà Antoni Camí, investigador i responsable de desenvolupament de negoci al centre tecnològic de manufactura digital d’EureCat, i la posterior taula rodona amb la participació de Laia Sánchez, cap del Col·laboratori i laboratori Social Media del Citilab de Cornellà, i dels investigadors de la UIB Cristian Carmona i Joan Muñoz, del grup de recerca en Construccions Arquitectòniques i Enginyeria d’Edificació. El moderador serà Bartomeu Alorda, director d’Innovació i Transferència del Coneixement de la UIB. Serà el 14 d’octubre, a les 19 hores, a Can Balaguer.
Aquestes dues activitats formen part de l’eix de Tecnologia de la Biennal del Pensament, que coordina la UIB, i han de contribuir a fomentar la reflexió sobre els espais que les ciutats i pobles de les Illes Balears necessiten per afrontar el repte de democratitzar l’accés a la tecnologia, una de les habilitats que pot ser clau en un futur cada vegada més tecnificat.
La UIB, amb la col·laboració de Redeia, també ha programat l’esdeveniment de divulgació científica Naukas Palma, 360º de ciència, que tindrà lloc el dissabte 15 d’octubre al Palau de Congressos de Palma. L’espectacle serà gratuït i es desenvoluparà en dues sessions de matí i horabaixa, de 10 a 13.30 hores i de 17 a 20 hores. Hi intervindran tres presentadors i 16 ponents, entre investigadors de les Balears i divulgadors especialitzats en la comunicació de la ciència, procedents de les nostres illes i d’altres llocs d’Espanya.
Data de publicació: 16/09/2022