La UIB participa a la IX Reunió Universitària Euromediterrània de la xarxa Averroes

La trobada va tenir lloc del 30 de maig a l'1 de juny de 2011 a Montpeller

La Universitat de les Illes Balears ha participat a la novena edició de la Reunió Universitària Euromediterrània de la xarxa Averroes, que va tenir lloc del 30 de maig a l'1 de juny de 2011 a la ciutat de Montpeller.

La Reunió Universitària Euromediterrània va servir per fer un seguiment i balanç de la feina feta en el marc del programa Averroes i per presentar noves propostes i iniciar projectes relacionats amb aquest programa de mobilitat internacional.

A la trobada, a la qual varen assistir la vicerectora d'Internacionalització i Cooperació de la UIB, doctora Catalina N. Juaneda, i el director del Servei de Relacions Internacionals, senyor Ricardo Sagrera, es varen realitzar diversos tallers sobre els projectes TEMPUS que es desenvolupen en el marc de la xarxa Averroes. La vicerectora d'Internacionalització i Cooperació de la UIB fou l'encarregada de presentar un dels tallers sobre l’establiment de les bases per a un futur projecte d'especialització de professors en l’àmbit dels estudis de turisme.

Xarxa Averroes

La xarxa Averroes és un consorci format per deu universitats del Magrib i deu universitats europees. Rep finançament de la Comissió Europea en el marc del projecte ERASMUS Mundus Acció 2. Així mateix, compta amb més de 40 institucions associades, com organitzacions socioeconòmiques locals, nacionals i internacionals, a més de les mateixes universitats.

L’objectiu de la xarxa és potenciar l’intercanvi de l’alumnat universitari, del professorat i del personal d’administració i serveis i afavorir la progressió de la comunitat universitària mitjançant la formació pràctica, la investigació o l’ensenyament. A més, permet reforçar els vincles acadèmics, culturals i de recerca entre les universitats que en formen part, fet que implica incrementar la capacitat de cooperació internacional.

El curs acadèmic 2008-2009 es va posar en marxa el programa Averroes, i des de llavors s'han gestionat més de 600 estades a les universitats que formen part de la xarxa. D'aquestes, la UIB ha gestionat 32 estades a la nostra universitat procedents de les universitats del Magrib (9 alumnes de grau, 4 de màster, 10 de doctorat, 2 de postdoctorat, 6 del personal d'administració i serveis i 1 del personal docent i investigador) i n'ha gestionat altres 11 procedents de la nostra universitat a universitats del Magrib (3 alumnes de grau, 3 de màster, 3 de doctorat i 2 del personal docent i investigador).

Data de publicació: 15/06/2011