Experiments de laboratori a càrrec de trenta-cinc alumnes de grau i doctorat i el Grup de Relativitat i Gravitació, i conferències de divulgació a càrrec d'investigadors de la UIB
La Universitat de les Illes Balears participa a la Fira de la Ciència i la Tecnologia, que tindrà lloc els dies 29 i 30 d'octubre a la plaça de Mallorca d'Inca, i hi aportarà un seguit d'experiments de laboratori i conferències de divulgació científica.
Experiments de laboratori
Amb l'objectiu d'acostar la ciència i la tecnologia als assistents (estudiants de primària, secundària i societat en general), es duran a terme diferents experiments de laboratori relacionats amb la química, la física, la biologia, la bioquímica, les matemàtiques, la informàtica i la tecnologia. Aquestes activitats han estat coordinades pel Programa d'Orientació i Transició a la Universitat (POTU).
Els encarregats d’acostar la ciència i la tecnologia als assistents, mitjançant les seves explicacions i demostracions, seran trenta-cinc estudiants de grau i doctorat de la Facultat de Ciències i de l’Escola Politècnica Superior de la UIB (dels graus d'Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, Enginyeria Informàtica, Enginyeria Telemàtica, Física, Química, Biologia, Bioquímica i Matemàtiques, i del doctorat en Ciència i Tecnologia Química), com també els investigadors del Grup de Recerca en Relativitat i Gravitació, que és l'únic grup de recerca d'Espanya que ha participat en les cinc deteccions d'ones gravitacionals, en el marc de la seva participació en la Col·laboració Científica LIGO. Aquesta recerca internacional han estat recentment guardonada amb el premi Nobel de Física 2017 i amb el premi Princesa de Asturias d'investigació científica i tècnica 2017.
Conferències
A més, en el marc d'aquesta fira també es duran a terme les següents conferències de divulgació científica, impartides per investigadors de la UIB:
- Dissabte 28 d’octubre a les 19 h. «Per a què serveix avui la intel·ligència artificial?», a càrrec de Raúl Vicente, investigador col·laborador de l’Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (IFISC, UIB-CSIC).
- Diumenge 29 d’octubre a les 18 h. «Aprenem a mirar sota l’aigua per fer ciència. Taller per convertir-vos en observadors del mar», a càrrec d’Inés Castejón Silvo, investigadora de l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA, UIB-CSIC).
- Diumenge 29 d’octubre a les 19 h. «La cova de sa Piqueta: història d’un rescat», a càrrec de Xisco Gràcia, professor de l'IES Llucmajor, membre de la Societat Espeleològica Balear i col·laborador del grup de recerca en Ciències de la Terra (Geologia i Paleontologia «Guillem Colom»).
Data de l'esdeveniment: 29/10/2017
Data de publicació: 24/10/2017