La UIB participa a UNIferia, la fira virtual per conèixer els estudis de grau i màster

CRUE Universitats Espanyoles celebra, un any més, la fira virtual UNIferia. Del 22 al 24 de febrer es durà a terme l'edició del saló virtual UNIferia dedicada, als estudis de grau, i, del 2 al 4 de març, serà el torn de les titulacions de màster. L'objectiu d'aquest esdeveniment és aportar als estudiants tota la informació relativa a l'oferta acadèmica de 55 universitats espanyoles, entre les quals hi ha la Universitat de les Illes Balears.

Així, mitjançant la plataforma grado-uniferia.crue.org, les universitats comunicaran de manera personalitzada als interessats les seves propostes de titulacions de grau, els sistemes d'accés, beques, possibilitats d'internacionalització i les passes necessàries per formalitzar la matrícula. A través d'aquesta plataforma virtual, els estudiants potencials podran superar les fronteres geogràfiques i temporals, informar-se i interactuar amb els serveis d'informació i orientació de les institucions participants, en un format modern i accessible.
 
La fira virtual funciona com una fira presencial, on les universitats tenen estands virtuals que l’interessat pot visitar i obtenir-hi informació de l'oferta d'estudis, notes de tall, preus, opcions d'allotjament... A més, els futurs universitaris podran conversar en directe i a través de xat i videoconferència amb personal dels serveis d'informació i orientació de les universitats.
 
UNIferia és una plataforma atractiva i en format responsiu, que s'adapta als dispositius mòbils. El futur universitari podrà obtenir atenció personalitzada sobre informació i orientació de cada universitat. En el punt d'informació principal, els usuaris trobaran dades generals sobre el sistema universitari espanyol, així com un cercador per localitzar títols de les universitats participants en la fira, bé per branca de coneixement o bé per àmbit geogràfic.

Encara que la COVID-19 hagi obligat a traslladar al món virtual una gran part de l'activitat institucional, aquesta fira, des dels orígens, al 2019, va eludir les barreres físiques amb una proposta pionera i sostenible. Conèixer l'oferta dels títols de grau i màster, els sistemes d'accés, les opcions de beques o d'internacionalització poden ser factors decisius per al futur professional dels joves. Per aquesta raó, el Grup de Treball dels Serveis d'Informació i Orientació Universitària (SIOU) ha posat en marxa aquest saló virtual, una eina que millora els canals de comunicació i garanteix la igualtat d'oportunitats sense les limitacions que tenen les fires tradicionals d'educació superior. 

Data de l'esdeveniment: 22/02/2021

Data de publicació: 18/02/2021