La UIB organitza el primer cicle de conferències Ficcions Científiques i Fantàstiques: Reflexions multidisciplinàries sobre els mons alternatius

Dies: dilluns, 7 de març de 2011
Hora: 17 hores
Lloc:
sala d’actes de l'edifici Anselm Turmeda,
campus universitari, Palma

El Departament de Filologia Espanyola, Moderna i Llatina de la Universitat de la UIB organitza, del 7 al 9 de març, el primer cicle de conferències Ficcions Científiques i Fantàstiques: Reflexions multidisciplinàries sobre els mons alternatius. Es tracta d’un programa de divulgació cultural que consta de nou sessions informatives i que inclou activitats relacionades amb filosofia, literatura en el marc de la fantasia i la ciència-ficció.

Quasi 200 participants assistiran a aquest cicle de conferències adreçat a les aquelles persones interessades pels estudis culturals, les arts, i les humanitats enteses d’una manera multidisciplinària.

Aquest cicle té com a principals objectius, entre d’altres, introduir una base teòrica sobre els estudis culturals i les seves aplicacions multidisciplinàries, així com engrescar els assistents a la comprensió del valor sociocultural de les obres de cultura popular de què són objecte d’estudi les conferències.

En el marc d’aquest cicle, destaca la sessió Màgia vs tecnologia. Les Illes Balears i els portals a altres dimensions, a càrrec de la senyora Joana Pol, editora i escriptora, directora de Mallorca Fantàstica; la conferència Karel Capek i les revistes p ulp nord-americanes, dues visions del fantàstic d'entreguerres, a càrrec de Ramon Mas i Pere Grament, editors de Les Males Herbes; o la taula rodona. Publicar: fantasia o ciència-ficció?, amb la participació de Ramon Mas i Pere Grament, editors de Les Males Herbes, Joan Miquel Morey, gestor cultural de Norma Còmics Mallorca; Joana Pol, editora i escriptora, directora de Mallorca Fantàstica, i Tomeu Pinya, guionista i autor de còmic.

El cicle de conferències el coordinen la senyora Magdalena Vázquez, professora del Departament de Filologia Espanyola, Moderna i Llatina de la Universitat de les Illes Balears, i el senyor Xavier Fuster.

L’activitat és gratuïta i d’accés lliure.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 07/03/2011

Data de publicació: 04/03/2011