La UIB organitza el cicle de conferències Contextos i Marcs per a la Literatura Comparada

El professor Stewart King impartirà el seminari «L'última colònia espanyola?: La cultura catalana i els estudis postcolonials»

Dia: dimarts, 22 de març de 2011
Hora: 10 hores
Lloc: aula 20 de l’edifici Ramon Llull,
campus universitari, Palma

El Grup de Literatura Contemporània: Estudis Teòrics i Comparatius (LICETC) i la Càtedra Alcover-Moll-Villangómez de la UIB organitzen el cicle de seminaris Contextos i Marcs per a la Literatura Comparada. Aquest cicle té com a objectiu oferir una aproximació a orientacions i pràctiques que, com la crítica postcolonial, la traducció, i l’iberisme, estableixen contactes interliteraris.

El cicle s’inaugura amb el seminari «L'última colònia espanyola?: La cultura catalana i els estudis postcolonials», a càrrec del professor Stewart King, de la Universitat de Monash (Austràlia). La conferència tractarà de les particularitats derivades de l'aplicació de la crítica postcolonial al context de la literatura catalana.

Stewart King és professor d’espanyol, i d’estudis literaris i culturals a la Universitat de Monash. És especialista en l'anàlisi de les identitats nacionals i culturals i el postcolonialisme. Ha publicat el llibre Escribir la catalanidad. Lengua e identidades culturales en la narrativa contemporánea de Cataluña, i ha editat La cultura catalana de expresión castellana. Estudios de literatura, teatro y cine i The Space of Culture: Critical Readings in Hispanic Studies, a més de nombrosos articles sobre novel·la negra, gènere i narratives identitàries del País Basc, Catalunya i Galícia.

Programa

  • 22 de març:  L'última colònia espanyola?: La cultura catalana i els estudis postcolonials, a càrrec del professor Stewart King, de la Universitat de Monash (Austràlia).
  • 10 de maig: Traduir paraules, traslladar sentits,  a càrrec de la traductora Dolors Udina.
  • 17 de maig: La utopia iberista: el lusocatalanisme del segle XX, a càrrec  de  Jesús Revelles, doctor en Filologia Catalana per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Les sessions tindran lloc a les 10 hores a l’aula 20 de l’edifici Ramon Llull

Data de l'esdeveniment: 22/03/2011

Data de publicació: 21/03/2011