La UIB organitza el Congrés Jurídic Internacional de Plataformes Digitals

La Universitat de les Illes Balears debat sobre la problemàtica jurídica de l’economia de plataformes. Serà en un congrés en línia els dies 16 i 17 de febrer 

Els dies 16 i 17 de febrer de 2021 se celebrarà el Congrés Jurídic Internacional de Plataformes Digitals, una trobada científica en línia promoguda pel CEDIB, el grup de recerca en Dret i Noves Tecnologies de la Universitat de les Illes Balears (CEDIB).

L’objectiu d’aquesta trobada és analitzar la problemàtica jurídica plantejada pel desenvolupament d’aquestes plataformes en l’economia digital. El congrés, d’abast internacional, pretén abordar la superació de les categories jurídiques tradicionals i si cal impulsar una regulació específica sobre les plataformes digitals i les diverses qüestions jurídiques que les afecten: naturalesa, responsabilitat, protecció dels usuaris, tributació, etc. Precisament un dels temes de debat seran les propostes de Reglament de Serveis Digitals i de Mercats Digitals, presentades per la Comissió Europea el mes de desembre de 2020.

Entre les ponències que s’hi presentaran, destaquen la inaugural de l’eurodiputada i membre de la Comissió de Mercat Interior i Protecció del Consumidor, la senyora Adriana Maldonado, i també la del representant de la Comissió Nacional dels Mercat i de la Competència, el senyor Pedro Hinojo, centrades en el nou marc legislatiu europeu; i la del representant del Banc d’Espanya, senyor Sergio Gorjón, que tractarà sobre els aspectes financers de les plataformes digitals.

A més, s’hi presentaran 27 comunicacions jurídiques nacionals i internacionals que han estat seleccionades pel comitè científic.

El congrés està obert a la participació dels professionals del món jurídic de totes les especialitzacions: investigació, professors universitaris, col·lectiu d’advocats i consultors, membres de departaments jurídics corporatius, etc.

La inauguració del congrés tindrà lloc el 16 de febrer a les 9 hores, amb les intervencions de la directora general de Turisme de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball del Govern de les Illes Balears, la senyora Rosana A. Morillo; del vicerector d’Investigació i Internacionalització de la UIB, doctor Enrique García Riaza; i de la investigadora principal del CEDIB i coordinadora del congrés, doctora Apol·lònia Martínez Nadal, catedràtica de Dret Mercantil.

Aquesta activitat s’emmarca en el projecte RTI2018-097225-B-I00 Plataformes d’intercanvi electrònic i models de negoci disruptius; problemàtica jurídica, finançat pel Ministeri de Ciència i Innovació, l’Agència Espanyola d’Investigació i el fons FEDER de la Unió Europea. El congrés té el suport de la Facultat de Dret de la UIB, la Federació Iberoamericana d’Associacions de Dret i Informàtica (FIADI), Illeslex Abogados i eActivos.

La secretaria tècnica de l’esdeveniment és gestionada per UIBCongrés. Podeu consultar tota la informació sobre el congrés de plataformes digitals a la seva pàgina web. 

Data de l'esdeveniment: 16/02/2021

Data de publicació: 11/02/2021