La UIB organitza el Congrés Europeu sobre «Xylella fastidiosa»

Dos-cents quaranta investigadors d'arreu del món es reuneixen a la UIB els dies 13, 14 i 15 de novembre per discutir els resultats de la recerca científica sobre aquest important patogen de les plantes i els seus vectors

Inauguració
Dia: dilluns, 13 de novembre de 2017
Hora: 8.45 hores
Lloc: sala d'actes de l'edifici Gaspar M. de Jovellanos, campus universitari, Palma

Atenció els mitjans
Dia: dilluns, 13 de novembre de 2017
Hora: 11 hores
Lloc: hall de l'edifici Gaspar M. de Jovellanos, campus universitari, Palma

Tindrà lloc la inauguració a la UIB del Congrés Europeu sobre Xylella fastidiosa. Hi intervindran el doctor Giuseppe Stancanelli, oficial científic de l'EFSA; el doctor Hipólito Medrano, director de l'Institut de Recerca Agroambiental i d'Economia de l'Aigua (INAGEA); el doctor Miguel Ángel Miranda, coorganitzador del congrés; i el doctor Jordi Llabrés, vicerector d'Innovació i Relacions Institucionals de la UIB.

La detecció recent de Xylella fastidiosa a Itàlia, França i Espanya, incloses les Illes Balears, representa un important canvi en la distribució geogràfica d'aquest perillós patogen de les plantes, que posa en risc l'agricultura i el medi ambient d'Europa i de la regió mediterrània.

Aquest congrés, que tindrà lloc els dies 13, 14 i 15 de novembre, proporcionarà una plataforma de discussió dels resultats de la recerca sobre Xylella fastidiosa i els seus vectors, per donar suport als esforços per controlar els brots d'aquest patogen a Europa. Hi participaran 240 investigadors d'arreu d'Europa i experts científics d'altres bandes del món, com ara Brasil i els Estats Units, on Xylella fastidiosa és present des de fa anys.

El congrés l'organitzen conjuntament la Universitat de les Illes Balears i l'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA), amb la participació de la xarxa Euphresco, els projectes POnTE i XF-ACTORS i la Direcció General de Recerca i Innovació de la Comissió Europea.

Data de l'esdeveniment: 13/11/2017

Data de publicació: 10/11/2017