La UIB organitza amb MajorDocs una classe magistral del filòsof Josep Maria Esquirol sobre la poètica i la creació

L'activitat tindrà lloc el 6 d'octubre a la Fundació Sa Nostra

La Universitat de les Illes Balears col·labora enguany per primera vegada amb MajorDocs, el festival internacional de cinema de documental creatiu a Mallorca, que celebra la quarta edició del 4 al 8 d’octubre de 2022. La col·laboració del Vicerectorat de Projecció Cultural i Universitat Oberta de la UIB es concreta en l’organització de la classe magistral Humà, més humà, que impartirà el filòsof Josep Maria Esquirol el 6 d’octubre a la Fundació Sa Nostra.

En la proposta filosòfica d’Esquirol ocupa un lloc molt especial el concepte de poètica, que no està vinculat només a les arts sinó a tot el que contribueix a generar i crear justícia, bellesa i calidesa. La Universitat de les Illes Balears patrocinarà aquesta sessió en la qual Esquirol, partint del seu darrer llibre, Humano, más humano, reflexionarà sobre la poètica i la creació i explicarà en quin sentit la intensificació d’allò humà i del món són els horitzons més inspiradors de tota activitat creativa.

El filòsof Josep Maria Esquirol és catedràtic de Filosofia de la Universitat de Barcelona i la seva és una proposta intel·lectual que reivindica la filosofia de la proximitat. Ha rebut, entre d’altres, el premi Ciutat de Barcelona (2015) per La resistència íntima i el Premi Nacional d’Assaig 2016.

Taller de cinema documental

A més, com a activitat de la programació al voltant del festival, el Vicerectorat de Projecció Cultural i Universitat Oberta de la UIB oferirà el taller «Cinema documental: aproximació humanística i social», que impartirà Miguel Eek, els dies 21 i 22, 28 i 29 d'octubre de 2022.

MajorDocs és el primer festival internacional de cinema documental a Mallorca; un espai per descobrir altres realitats i altres mirades a través d’una selecció cuidada de documentals de creació. Es tracta d’un projecte de les productores Mosaic i El Obrador, i té el finançament del Consell de Mallorca i l’Institut d’Estudis Baleàrics, el patrocini d’INSiDE Palma Center i la Fundació Mallorca Turisme, i el suport de la Fundació Sa Nostra, la Universitat de les Illes Balears, la Conselleria d’Educació i Formació Professional i l’Ajuntament de Palma.

Data de l'esdeveniment: 06/10/2022

Data de publicació: 04/10/2022