La UIB organitza a Maó l'escola d'estiu de la xarxa RETECOG sobre cognició i consciència del 5 al 8 de juny

La trobada reunirà 30 alumnes de doctorat i 12 investigadors per promoure la col·laboració interdisciplinària en el camp de les ciències cognitives

Dia: del 5 al 8 de juny de 2012
Lloc: Museu de Menorca,
c/ del Doctor Guàrdia, s/n, Maó 

El grup de recerca en Evolució i Cognició Humana (EVOCOG) de la Universitat de les Illes Balears coordina l'escola d'estiu de la xarxa temàtica de ciències cognitives RETECOG, que tindrà lloc a Maó del 5 al 8 de juny de 2012.

Aquesta trobada, en la qual participaran 30 alumnes de doctorat i 12 investigadors, tindrà com a fil conductor la cognició i la consciència. L’escola s’estructura en conferències convidades, tutorials, i presentacions dels estudiants inscrits. Les conferències seran impartides per investigadors de primera  línia internacional: Anil Seth, de la Universitat de Sussex, i Albert Dijsterhuis, de la Universitat d’Amsterdam. Els tutorials, que són sessions que proporcionen una visió sintètica però avançada d’un tema o una qüestió, seran impartits pels investigadors que constitueixen la xarxa RETECOG.

Els 30 estudiants inscrits, que fan el doctorat en diferents programes i universitats, obtindran una visió àmplia de les qüestions que s’estan investigant i els mètodes que es fan servir, així com de la rellevància de la col·laboració interdisciplinària en el camp de les ciències cognitives. Igualment, podran discutir els seus projectes i rebre suggeriments i consells. L’objectiu final és preparar-los perquè puguin desenvolupar la seva carrera investigadora en l'àmbit internacional.

L'escola d'estiu de RETECOG compta amb la col·laboració de l'Institut Menorquí d'Estudis i del Museu de Menorca, que acollirà les sessions.

Xarxa RETECOG

La xarxa temàtica de ciències cognitives RETECOG constitueix una acció complementària finançada per la Direcció General d'Investigació Científica i Tècnica del Ministeri d’Economia i Competitivitat. Està integrada per 11 grups de recerca de diferents disciplines i universitats, amb l'objectiu de promoure el desenvolupament de les ciències cognitives i la col·laboració interdisciplinària. La xarxa RETECOG està coordinada des de la UIB pel doctor Antoni Gomila, catedràtic de Psicologia Bàsica del Departament de Psicologia i investigador del grup de recerca en Evolució i Cognició Humana. 

Data de l'esdeveniment: 05/06/2012

Data de publicació: 04/06/2012