La UIB organitza a Eivissa un taller de fabricació digital per llançar una sonda a l'estratosfera

La Universitat de les Illes Balears ha posat en marxa el projecte KubeSat@IB per a la promoció de les tecnologies de fabricació digital, a través del qual s’organitzaran diferents tallers per a tots els públics dedicats a la construcció i llançament d’un prototip de nanosatèl·lit que rep el nom de KubeSat, per enviar-lo a l’estratosfera. El projecte té la col·laboració de la Direcció General de Política Universitària i Recerca dins la convocatòria d’ajuts per a la divulgació científica.

La propera activitat del projecte tindrà lloc el dimecres, 21 de setembre, al FabLab districte07800 Eivissa a la plaça Sa Drassaneta, on es farà un taller, per a persones a partir de 12 anys, de muntatge d’una sonda d’exploració per un viatge estratosfèric i un seminari sobre la importància de les tècniques de fabricació digital per a les Illes Balears, com a indústria personalitzada i sostenible, a càrrec del doctor Bartomeu Alorda Ladaria, responsable del projecte i professor titular del Departament d’Enginyeria Industrial i Construcció de la UIB.

L’equip d’investigadors que dona suport a aquest projecte està format pels doctors Joan Muñoz Gomila i Cristian Carmona Gómez, professors del Departament d’Enginyeria Industrial i Construcció de la UIB, i Manuel Miró Lladó, catedràtic d’universitat del Departament de Química de la UIB.

FabLab districte07800 Eivissa és un espai multidisciplinari impulsat per l’Ajuntament d’Eivissa amb la col·laboració de l’Escola d’Arts i la UIB, i rep finançament dels fons europeus EDUSI. Actualment, les tecnologies de fabricació digital obren nous espais de creació i descobriment. Aquesta actuació pretén despertar la vocació científica i acostar al públic general el potencial de la metodologia de fabricació digital que inclou disseny 3D, impressió 3D, prototipatge electrònic i monitorització automàtica. 

Data de publicació: 20/09/2022