Primeres activitats del projecte CyberCamp impulsat per l’Institut Nacional de Ciberseguretat d'Espanya (INCIBE) i la Universitat
Amb la conferència-debat «Conscienciació en ciberseguretat per a empreses» arrenca el 23 de febrer el programa orientat a empreses del projecte CyberCamp, impulsat a les Illes Balears per l'Institut Nacional de Ciberseguretat d'Espanya (INCIBE) i la Universitat, amb el finançament de la Unió Europea - NextGenerationEU.
La conferència es farà presencialment a Son Lledó i a distància en línia amb la intenció d’apropar la realitat de la ciberseguretat a les empreses i conscienciar-les sobre la importància que té per tal que coneguin què és i com funciona perquè puguin protegir-se.
Els ponents són professionals que formen part de l’equip d’experts en ciberseguretat del centre INTEC: Víctor Pujadas (responsable del Centre d’Operacions de Seguretat); Ángel Reyero (responsable tècnic del Centre d’Operacions de Seguretat) i Juan Navarro (analista de seguretat). Els destinataris són membres de PIMEM Mallorca, Cambra de Comerç, associació d’empreses familiars, Federació Empresarial Hotelera de Mallorca i altres pimes i professionals autònoms de Mallorca.
Aquesta mateixa conferència se celebrarà el pròxim 23 de març a la Seu de la UIB a Menorca. També s’ha programat el seminari-taller «Ciberseguretat: ús segur de la tecnologia en l'empresa», que tindrà lloc al campus (2, 9 de març), Menorca (27 i 28 de març), Eivissa (2 i 9 de maig), i Formentera (3 i 10 de maig).
Empreses, famílies i estudiants
Aquesta activitat forma part del projecte CyberCamp-UIB que, durant el 2023 i fins al 2025, impulsarà el desenvolupament del coneixement i les capacitats de les persones i organitzacions en l'àmbit de la ciberseguretat. Tot això es farà amb diferents cursos, tallers, seminaris, conferències i competicions relacionades amb aquesta temàtica, amb l'objectiu d'animar empreses, famílies i estudiants perquè millorin les capacitats en seguretat digital, desenvolupin la seva carrera professional o la reorientin a aquest sector, a més de conèixer de primera mà les grans oportunitats d'ocupabilitat que ofereix i millorar les capacitats en seguretat digital.
Les activitats també tindran com a objectiu impulsar la captació del talent en ciberseguretat, a causa de l'escassetat de professionals que hi ha al sector a escala mundial. L'anàlisi de les taxonomies de perfils professionals més demandats, duta a terme com a part de l’Anàlisi i Diagnòstic del Talent en Ciberseguretat a Espanya, elaborat recentment per l’INCIBE, evidencia la necessitat de cobrir més de 83.000 llocs de treball en ciberseguretat abans de 2024; a les Illes Balears, la previsió és d’uns 1.100.
Sobre CyberCamp
CyberCamp és l'esdeveniment de referència per al desenvolupament de la ciberseguretat i la confiança digital de la ciutadania i les entitats, creat per l’INCIBE. Des de 2014, s'ha consolidat com una iniciativa gratuïta per a tots els públics que ha promogut la cultura de la ciberseguretat a través de diferents trobades. CyberCamp manté la seva essència participativa i aposta per la promoció de la cultura de la ciberseguretat i l'augment de les capacitats de les persones i les organitzacions en aquest sector.
Què és INCIBE
L'Institut Nacional de Ciberseguretat és una entitat dependent del Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, a través de la Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, consolidat com a entitat de referència per al desenvolupament de la ciberseguretat i de la confiança digital dels ciutadans i les empreses. A més, és un motor de transformació social i oportunitat per a la innovació que fomenta l’R+D i el talent.
Data de l'esdeveniment: 23/02/2023
Data de publicació: 22/02/2023