La UIB obté un ajut de la Comissió Europea per organitzar la Nit Europea dels Investigadors amb el G9 d'Universitats

Les activitats tindran lloc el 27 de novembre a dotze ciutats

La Universitat de les Illes Balears ha rebut un ajut de la Comissió Europea per organitzar, a través d’un consorci amb les universitats que integren el Grup 9 d'Universitats (G9), la Nit Europea dels Investigadors 2020.

Va gestar la iniciativa el grup de treball de Divulgació i Cultura Científica de la Sectorial de Recerca del G9 i és un dels primers projectes col·laboratius del Grup 9 d’Universitats amb finançament de la Unió Europea.

La Comissió Europea ha atorgat finançament al consorci format per les universitats de Cantàbria, Castella-la Manxa, Extremadura, les Illes Balears, Oviedo —coordinadora el projecte—, País Basc, Pública de Navarra i Saragossa, amb la col·laboració de la Universitat de La Rioja.

La Nit Europea dels Investigadors, que se celebra a més de 370 ciutats del continent, és finançada per la CE sota les Accions Marie Skłodowska-Curie (MSCA) —iniciativa per fomentar les carreres científiques a Europa—, que s'emmarca en Horitzó 2020, Programa Marc de Recerca i Innovació de la Unió Europea. Els seus principals objectius són acostar la figura dels investigadors als ciutadans perquè en conegui el treball i els beneficis que aporta a la societat, així com fomentar l'elecció d'una carrera científica entre els estudiants eliminant les barreres de gènere.

Per a la convocatòria de la Nit Europea dels Investigadors 2020, la Comissió Europea disposa de vuit milions d'euros i hi han concorregut cent projectes. A Espanya, a més de les Universitats del G9, han rebut finançament els projectes presentats per Madrid, Andalusia, les Illes Canàries, Girona i Saragossa.

Data de publicació: 29/04/2020