La UIB lidera, a través de TrueWorld, un projecte pioner que utilitza la tecnologia blockchain per lluitar contra el canvi climàtic

Signen un acord per crear una plataforma de canvi climàtic en temps real 

La Universitat de les Illes Balears inicia una aliança estratègica amb TrueWorld i manifesta així el seu compromís en la lluita contra el canvi climàtic. Donant continuïtat a projectes com SmartUIB i el Laboratori de Canvi Climàtic, la Universitat incorpora la tecnologia de TrueWorld i garanteix la traçabilitat de les seves dades gràcies a la tecnologia de cadena de blocs. TrueWorld utilitza dades massives i la intel·ligència artificial ètica (IAE) per monitoritzar els signes vitals de la Terra.

El doctor Llorenç Huguet, Rector de la Universitat de les Illes Balears, i el senyor Pierre Philippe Verd Bellanger, president de TrueWorld, han signat un conveni de col·laboració amb la finalitat de contribuir a l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible 13, acció pel clima, de l'Agenda 2030. El projecte de TrueWorld té com a finalitat combatre el canvi climàtic, donar visibilitat a la salut del planeta en temps real i difondre aquesta informació en un llenguatge accessible per a tota la societat.

La tecnologia i els sistemes de gestió de TrueWorld ja han captat l'interès de nombroses organitzacions, com Vodafone, IBM i Microsoft, que consideren que aquesta plataforma és l'eina indispensable per assegurar la traçabilitat de la informació i la veracitat de les dades.

Amb aquest conveni, la UIB incorpora a la plataforma de TrueWorld la informació dels sensors que la identifiquen com a universitat intel·ligent. D'aquesta manera, es posiciona com la primera universitat intel·ligent que garanteix la traçabilitat de les seves dades gràcies a la tecnologia de cadena de blocs (DLT). Així, TrueWorld i la UIB tenen la intenció de difondre els coneixements a altres institucions i actors a través de l'intercanvi d'informació, de l’organització de col·loquis i seminaris, de l'execució d'estudis d'investigació conjunta, i de l'organització de programes de formació.

Aquest acord referma l'interès d'ambdues organitzacions a crear sinergies i difondre el coneixement per involucrar un gran nombre d'agents en la creació del primer observatori en temps real de la lluita contra el canvi climàtic.

TrueWorld 2020

TrueWorld neix a Palma el 2020 amb l'objectiu de ser el primer observatori públic contra el canvi climàtic amb la tecnologia de cadena de blocs. L'organització, creada per empresaris, emprenedors, científics i tècnics de diferents matèries, vol fer arribar a tota la societat la informació ambiental que afecta la salut del planeta. A través del monitoratge, les dades massives i la intel·ligència artificial ètica, el sistema aplica tècniques de predicció de l'impacte ambiental que tindran les accions dels humans a llarg termini. La tecnologia de cadena de blocs facilita la traçabilitat de la informació i garanteix la veracitat i la transparència de les dades en temps real. TrueWorld té funcionalitats vàries: TruePlanet, un atlas per observar el canvi climàtic en temps real, i TrueSolutions, un conjunt de solucions personalitzades ambientals i socials per a organitzacions i institucions.

 

Data de publicació: 26/10/2020