Els projectes DivulgaUIB i ESTALMAT, que han rebut el suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia – Ministeri de Ciència i Innovació, tenen com a objectiu promoure la cultura científica i l'interès per la ciència
La Universitat de les Illes Balears ha aconseguit finançament per dur a terme dos projectes de divulgació científica en el marc de la convocatòria d’ajuts per al foment de la cultura científica, tecnològica i de la innovació de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) de 2022. Els projectes es duran a terme al llarg del curs acadèmic 2023-24 amb l’objectiu general de promoure la cultura científica i l’interès per la ciència entre la societat de les Illes Balears.
DivulgaUIB
El projecte DivulgaUIB, impulsat per la Unitat de Divulgació i Cultura Científica, té la voluntat de fer valer el coneixement que es genera a la Universitat, promoure la cultura científica, fomentar les vocacions científiques i donar més visibilitat a les dones científiques.
El programa inclou, entre d’altres activitats, la posada en marxa d’un programa de ràdio d’emissió setmanal; la celebració de la segona edició de l’esdeveniment de divulgació científica Naukas Palma, 360º de ciència, que farà pujar els investigadors a l’escenari per donar a conèixer la seva recerca a través de monòlegs, i l’organització d’un programa extens d’activitats en el marc de la Nit Europea de la Recerca, a més de concursos, xerrades i cursos de formació en divulgació científica per als investigadors de la UIB.
Estímul del talent matemàtic
El programa formatiu d’estímul del talent matemàtic (ESTALMAT) s'orienta a desenvolupar les capacitats i habilitats en matemàtiques dels nins i nines de 12 a 13 anys amb un talent especial en aquest camp.
Els participants reben formació i atenció especialitzada durant dos cursos acadèmics, en el marc de sessions en les quals aprenen un vessant diferent de les matemàtiques i estimulen les seves capacitats. ESTALMAT és un projecte de la Reial Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals d’Espanya. A les Illes Balears l’organitzen conjuntament la Universitat de les Illes Balears i la Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX.
Amb la col·laboració de:
Data de publicació: 31/07/2023