La UIB i la Universitat Sun Yat-sen, a la Xina, organitzen el Segón Congrés Internacional Xina-Espanya

La Facultat de Turisme de la Universitat de les Illes Balears i l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears, juntament amb l'Escola de Turisme de la Universitat Sun Yat-sen, a la Xina, es troben immerses en l'organització del Segon Congrés Internacional sobre Turisme entre Xina i Espanya, que se celebrarà del 27 al 30 de març de 2011 a l’Escola d’Hoteleria.

L'objectiu d'aquesta segona edició del congrés és analitzar els reptes que ha d'afrontar el turisme en l'actual context de globalització. Per això els ponents abordaran múltiples vessants del sector turístic d'ambdós països i, més precisament, enfocaran la qüestió com desenvolupam el turisme en ambdós països en el present escenari de globalització.

El programa del congrés analitzarà aspectes tant d'àmbit acadèmic com industrial. D'una banda, es presentaran ponències elaborades pels investigadors d'àrees relacionades amb el turisme a la Xina, Espanya, i altres països d'Europa i el món, els quals compartiran directament els resultats dels seus estudis sobre el desenvolupament del turisme i, per altra banda, les taules rodones i presentacions -en les quals participaran destacats professionals de la indústria turística- permetran als assistents escoltar experiències i analitzar casos pràctics sobre l'activitat empresarial en ambdós països.

El congrés pretén, a més, ser una plataforma per a l'establiment de relacions entre empreses dels dos països i crear oportunitats de negoci a través del diàleg directe.

A la trobada hi assistiran amb més de cent cinquanta participants entre acadèmics de turisme i hoteleria d'Espanya i la Xina i qualificats professionals de la indústria turística, amb àmplia representació d’operadors turístics, cadenes hoteleres, línies aèries..., així com representants d'organismes oficials del sector.

Presideixen el congrés la professora Yuhua Luo, catedràtica de la UIB, i el professor Jigang Bao, catedràtic de la Universitat Sun Yat-sen. El Comitè de Programa està presidit pel professor Marco A. Robledo, degà de la Facultat, de Turisme de la UIB, el professor Francesc Sastre, director de l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears i la professora Qing Peng, vicedirectora de l'Escola de Turisme de la Universitat Sun Yat-sen.

Intervenen també en l'organització del congrés tres secretaris generals: la professora Teresa Palmer, vicedegana de la Facultat de Turisme de la UIB, el professor Guojun Zeng, de la Universitat Sun Yat-sen, i el secretari general per a la Indústria, senyor Angel Palomino.

La Universitat Sun Yat-sen, coorganitzadora del congrés, lidera l'associació que uneix les deu universitats més importants en educació de turisme i hoteleria a la Xina i compta amb el més alt prestigi i reconeixement a la indústria turística xinesa.

En pròximes dates s'aniran donant a conèixer més detalls sobre aquest esdeveniment.

Documents relacionats

Data de publicació: 23/12/2010