La UIB i la UAB renoven la col·laboració en la cessió de peces d'anatomia

El Rector de la Universitat de les Illes Balears, el doctor Llorenç Huguet, i la Rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona, la doctora Margarida Arboix, han renovat, avui a Palma, la col·laboració entre ambdues institucions per a la cessió dels cossos i peces d’anatomia necessaris per als estudis del grau de Medicina i per a la formació pràctica dels alumnes. Han assistit a la signatura de l’acord també el vicerector de Campus, Cooperació i Universitat Saludable, Antoni Aguiló, i el degà de la Facultat de Medicina, el doctor Miquel Roca.

Ambdues universitats mantenen des de l’any 2017 un conveni per col·laborar en els aspectes acadèmics, de recerca i gestió dels estudis d’Anatomia Humana. El Rector de la UIB ha agraït a la UAB la seva cooperació, des que la UIB començà a oferir el grau de Medicina, el curs 2016-17, en l’organització, en el marc d’aquests estudis, de la formació teòrica i pràctica dels estudis d’Anatomia Humana, i, en especial, la participació del catedràtic d’universitat, el doctor Alfonso Rodríguez Baeza, responsable d’aquests estudis a la UAB.

La Rectora de la UAB, Margarida Arboix, s’ha mostrat partidària d’aprofundir la col·laboració existent fomentant l’intercanvi d’experiències en aquells temes que puguin beneficiar les dues universitats, i, durant la visita a les instal·lacions de la Facultat de Medicina, ha quedat gratament sorpresa per l’alta qualitat de les mateixes.

Per al curs que ara comença, el 2019-20, la UAB cedirà, sense cap tipus de compensació econòmica, nombroses peces anatòmiques per a la docència de l’anatomia humana. Aquestes peces, segons explica el degà de la Facultat, Miquel Roca, són catalogades digitalment perquè els alumnes dels cursos de primer i segon del grau de Medicina de la UIB els puguin consultar a través de l’ordinador abans de les pràctiques. La UIB es fa càrrec dels tràmits legals i administratius, així com de les despeses econòmiques que deriven de traslladar-les a les instal·lacions de l’Hospital Universitari Son Espases.

Data de publicació: 09/09/2019