La UIB i la Fundació Endesa signen un conveni de col·laboració en gestió patrimonial

Els pròxims mesos ambdues institucions emprendran tot un seguit de programes destinats a promoure el desenvolupament tecnològic en la gestió historicopatrimonial i la formació de professionals del sector. Després d’una dècada de cooperació en múltiples vessants, la Universitat de les Illes Balears i Fundació Endesa signen un acord que vehicularà les activitats futures.

El doctor Llorenç Huguet, Rector de la Universitat de les Illes Balears, i Martí Ribas, director general d’Endesa a les Illes Balears, en representació de la Fundació Endesa, han formalitzat la signatura d’un conveni de col·laboració que marcarà les bases per a pròximes activitats.

Amb aquest conveni, les institucions desenvoluparan un seguit de programes que inclouran l’intercanvi d’informació i publicacions; l’organització de trobades i visites formatives; la realització d’activitats educatives; el muntatge de mostres i exposicions; la promoció de la recerca en matèria historicopatrimonial, i la recepció, per part de la Fundació Endesa, d’alumnes col·laboradors provinents del grau d’Història i del Màster en Patrimoni Cultural.

La primera de les activitats serà, precisament, la recepció de dos estudiants col·laboradors els mesos de març i abril, que faran les pràctiques i continuaran la seva formació en el Fons Històric de Fundació Endesa a Palma. Més endavant, i fins a final de 2019, la Fundació Endesa farà diverses exposicions a les instal·lacions de la UIB, i es promourà la col·laboració interdepartamental en matèria de tecnologia informàtica aplicada a la gestió patrimonial en el marc del programa Smart UIB.

La Fundació Endesa i la Universitat de les Illes Balears han mantingut col·laboracions continuades els darrers anys, la darrera de les quals va ser la càtedra Guillem Colom Casasnovas.

Sobre la Fundació Endesa

La Fundació Endesa té una clara vocació de desenvolupament social a través dels seus projectes educatius, la formació per a l'ocupació, el compromís amb el medi ambient i les iniciatives culturals. Impulsa projectes educatius a través d'iniciatives que transformin i innovin l'educació en tots els nivells, i promou l'excel·lència acadèmica en l'àmbit universitari a través d'ajudes, beques i càtedres.

Desenvolupa projectes de formació per a l'ocupació, i de promoció del talent, adreçats a persones en risc d'exclusió social, a joves emprenedors amb escassos recursos i a professionals de més de cinquanta anys. Promou iniciatives de tipus mediambiental vinculades a l'educació en cultura ecològica i l'eficiència energètica. A més, un altre dels compromisos que té la Fundació Endesa són els projectes de reducció de l'impacte mediambiental a zones industrials.

Finalment, la Fundació continua impulsant la il·luminació dels béns del patrimoni històric-artístic i de promoció, recuperació i conservació de l'art i la cultura. 

Data de publicació: 27/02/2019