La UIB i la Conselleria de Transparència, Cultura i Esports col·laboren en l'enquesta d'usos lingüístics

L’enquesta recull els coneixements lingüístics de la població resident a les Illes Balears i compta amb la participació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya 

La Universitat de les Illes Balears, la Conselleria de Transparència, Cultura i Esports del Govern balear i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya col·laboren en l’elaboració de l’enquesta d’usos lingüístics.

Es tracta d’un recull de dades sobre els coneixements lingüístics de la població resident a les Illes Balears, sobre els seus usos lingüístics en diferents contextos i amb diferents interlocutors, i sobre la seva visió de la situació sociolingüística de les Illes Balears.

El treball de camp d’aquesta enquesta sociolingüística es va dur a terme entre el novembre de 2014 i el gener de 2015, gràcies a un conveni entre la Generalitat de Catalunya i la Universitat de les Illes Balears. En aquests moments està a punt d’enllestir-se la fase d’explotació de les dades recollides per redactar l’informe definitiu.

El rector de la UIB, Llorenç Huguet, i la consellera de Transparència, Cultura i Esports, Ruth Mateu, han mantingut una reunió per fer el seguiment del funcionament d'aquest projecte i d’altres que tenen en comú, com ara, el manteniment del Gabinet d'Onomàstica o el suport al Centre de Documentació en Sociolingüística de les Illes Balears

A la sessió també hi han assistit el director del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General, Jaume Guiscafrè, i la directora general de Política Lingüística, Marta Fuxà. 

Data de publicació: 11/11/2016