La UIB i la CAEB presenten el Programa de pràctiques professionals Santander-CRUE-CEPYME

Les beques tenen com a objectiu que les pimes de les Illes Balears puguin acollir estudiants universitaris en pràctiques. El 63% dels estudiants que fan pràctiques continuen la relació amb l'empresa una vegada acabades.

A Palma, ahir, 8 de febrer de 2018, la presidenta de la Confederació d'Associacions Empresarials de Balears (CAEB), senyora Carmen Planas, i el Rector de la Universitat de les Illes Balears (UIB), doctor Llorenç Huguet, varen presentar el Programa de pràctiques professionals Santander-CRUE-CEPYME, «unes beques que estan enfocades a les petites i mitjanes empreses de les Illes Balears i que tenen com a objectiu que les pimes puguin acollir estudiants universitaris en pràctiques durant tres mesos de durada i quatre hores diàries», va explicar Carmen Planas.

El programa de beques és impulsat per la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) i la Confederació Espanyola de la Petita i Mitja Empresa (CEPYME), que la CAEB representa a les Illes Balears, i és cofinançat en un 50 per cent pel Banc Santander, en qualitat de patrocinador del projecte.

Les pràctiques professionals Santander-CRUE-CEPYME les gestiona la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears (FUEIB) a través del Departament d'Orientació i Inserció Professional (DOIP), la directora del qual, senyora Maria del Mar Socias, va explicar els detalls de les beques a les empreses a la seu de la CAEB i assenyalà que el termini d'inscripció per part de les pimes acaba el proper 28 de febrer.

El Rector de la UIB va destacar que «des de la Universitat de les Illes Balears volem seguir potenciant les relacions Universitat-empresa i, per aquest motiu, iniciatives com la del Banc Santander-CRUE-CEPYME, que avui presentam, són un valor afegit per a les dues parts, per a les empreses i per als estudiants», i va assenyalar, a més, que «les empreses fan un acte de responsabilitat social contribuint a completar la formació dels nostres estudiants, acollint-los i fent-los partícips del dia a dia professional, i els estudiants milloren les seves competències transversals i fan el primer pas per al seu futur professional».

Per la seva banda, Maria del Mar Socias destacà que «la UIB també es preocupa per la inserció professional dels nostres universitaris, per això compta amb el Departament d'Orientació i Inserció Professional, el DOIP, que acompanya i prepara els estudiants per a la seva transició a la vida activa».

La directora del DOIP va valorar que «les pràctiques són una experiència enriquidora i útil» i que «de fet, el 63% dels estudiants que fan pràctiques continuen la relació amb l'empresa una vegada acabades».

Data de l'esdeveniment: 08/02/2018

Data de publicació: 09/02/2018