La UIB i Red Eléctrica de España desenvolupen una exposició sobre la llum en el marc de l'Any Internacional de la Llum

El Rector de la Universitat de les Illes Balears (UIB) i president del Patronat de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears (FUEIB), Llorenç Huguet, i el delegat regional de Red Eléctrica de España a les Illes, Eduardo Maynau, han signat avui un conveni de col·laboració per al desenvolupament de l'exposició Il·lumina't, una mostra sobre la llum làser i la il·lusió òptica, que s'inaugurarà el proper 26 de novembre al Palau Solleric de Palma.

Aquesta és una de les activitats que Red Eléctrica duu a terme amb motiu de la commemoració de l'Any Internacional de la Llum, que se celebra el 2015 d'acord amb la declaració de l'Assemblea General de les Nacions Unides.

La mostra Il·lumina't, organitzada per la FUEIB i l'Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (centre mixt UIB-CSIC) i patrocinada per Red Eléctrica, se celebrarà al Palau Solleric i en formaran part experiments divulgatius i didàctics al voltant de la llum, distribuïts en dos grups: el làser i les il·lusions òptiques. L'exposició, a més, té un marcat caràcter interactiu per facilitar la comprensió dels continguts.

En la jornada inaugural que té previst celebrar-se el proper 26 de novembre, la façana del Palau Solleric presentarà una instal·lació de grafits làser que, així mateix, formarà part del contingut expositiu a l'interior. L'exposició comptarà també amb un apartat dedicat al paper de Red Eléctrica com a peça clau per al correcte funcionament i control del sistema elèctric, així com al desenvolupament de projectes d'interconnexió elèctrica a les Illes Balears.

Il·lumina't estarà oberta al públic des del 27 de novembre al 20 de desembre, en horari de matí, previst per a la visita de centres educatius gràcies a la col·laboració de la UIB i l'Ajuntament de Palma, i d’horabaixa per al públic general. L'IFISC disposarà a l'exposició de personal especialitzat d'atenció al públic, que guiarà les visites.

El Gabinet de Premsa de Red Eléctrica publica tota la seva informació escrita i audiovisual al compte de Twitter RedElectricaREE. També a Facebook, al compte RedElectricaREE.

Notícies relacionades

Data de l'esdeveniment: 17/11/2015

Data de publicació: 16/11/2015