La UIB i Red Eléctrica de España crearan un portal d'Internet i una aplicació per al turisme de natura

El grup de recerca en Ecologia Interdisciplinària de la UIB aportarà els continguts sobre la biodiversitat, les rutes, els espais protegits, els museus naturals i l'agenda d'activitats per a aquestes dues plataformes 

Dia: dimecres, 28 de juny de 2017
Hora: 10 hores
Lloc: Son Lledó, campus universitari, Palma 

El Rector de la Universitat de les Illes Balears, doctor Llorenç Huguet, i la directora corporativa de Sostenibilitat, Innovació i Coordinació Institucional de Red Eléctrica de España, senyora Ana Cuevas, han signat un conveni específic de col·laboració per fer possible la creació d'un portal d'Internet i una aplicació sobre la biodiversitat de les Illes Balears com a eina per al desenvolupament del turisme de natura. També han assistit a l'acte el vicerector d'Innovació i Relacions Institucionals, doctor Jordi Llabrés; el delegat regional de Red Eléctrica de España a les Illes Balears, senyor Eduardo Maynau; i els doctors Samuel Pinya i Antoni Martínez-Taberner, professors del Departament de Biologia i investigadors del grup de recerca en Ecologia Interdisciplinària de la UIB.

Mitjançant aquest conveni, la UIB, a través de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears, crearà el lloc web <www.biobal.uib.es> i l'aplicació, que recolliran informació sobre les diferents espècies presents a les Illes Balears i sobre la biodiversitat marina. Els continguts els aportaran els investigadors del grup de recerca en Ecologia Interdisciplinària de la UIB, amb la col·laboració d'altres investigadors i naturalistes de les Illes Balears.

Tant el lloc web com l'aplicació també inclouran dades sobre rutes, espais naturals protegits, museus de ciències naturals, centres d'interpretació i serveis turístics; tot això amb l'objectiu que el lloc web i l'aplicació siguin un instrument útil d'ús per als visitants, excursionistes i interessats en la natura, en el marc de l'activitat turística compatible amb la biodiversitat i l'entorn. El portal, que també oferirà accés a informació de la UIB i una agenda d'activitats, estarà disponible en cinc idiomes (català, castellà, anglès, alemany i italià) i s'actualitzarà permanentment.

Suport de Red Eléctrica de España

Per la seva banda, Red Eléctrica de España aportarà 163.350 euros per fer possible  aquesta iniciativa pionera que atendrà la gran demanda d'informació que hi ha entorn del turisme centrat en la natura.

El projecte participa en la celebració de l'Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament, declarat per les Nacions Unides, i respon al compromís de Red Eléctrica de España amb la sostenibilitat i la creació de valor compartit amb la societat i l'entorn on la companyia duu a terme la seva activitat com a transportista únic i operador del sistema elèctric.

L'acord formalitzat avui és el tercer conveni específic que la Universitat de les Illes Balears i Red Eléctrica de España subscriuen després que signassin, el juliol de 2015, un conveni marc de col·laboració entre ambdues entitats. 

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 28/06/2017

Data de publicació: 26/06/2017