La UIB i Endesa renoven el conveni de la Càtedra Endesa Red

Aquesta càtedra, que compta amb la col·laboració d’Endesa, vol ser un fòrum de referència internacional i local en el sector de l’energia elèctrica. Els eixos d’actuació són fonamentalment la qualitat del servei, l’eficiència energètica, el respecte pel medi ambient, la utilització de noves tecnologies per al desenvolupament de xarxes de distribució intel·ligents, i el foment de sistemes energètics sostenibles. 

Endesa i la Universitat de les Illes Balears han renovat el conveni de la Càtedra Endesa Red d’Innovació Energètica de la Universitat de les Illes Balears per potenciar la investigació i la pedagogia en el sector energètic. El conveni l'han signat el Rector de la UIB, doctor Llorenç Huguet, i el director general d’Endesa a les Illes Balears, senyor Martí Ribas.

Aquesta càtedra va néixer el 2008 amb la finalitat de convertir-se en un fòrum de referència internacional i autonòmica en el sector de l’energia elèctrica. El Rector, Llorenç Huguet, ha agraït, la col·laboració d’Endesa en la càtedra, i per part seva, Martí Ribas, ha exposat la vocació de la companyia a invertir en investigació i coneixement.

El Pla d’activitats d’aquesta càtedra inclou, entre altres actuacions, l’elaboració d’informes específics, el desenvolupament de prototipus i possibles productes a mitjà i llarg termini, la formació contínua de professionals del sector energètic, seminaris i conferències, així com la formació i la motivació d’estudiants d’enginyeria.

Els eixos d’actuació són fonamentalment la qualitat del servei, l’eficiència energètica, el respecte pel medi ambient, la utilització de noves tecnologies per al desenvolupament de xarxes de distribució intel·ligents i el foment de sistemes energètics sostenibles, amb la finalitat de fomentar la innovació i la competitivitat de les Illes Balears.

Entre altres activitats de la càtedra es poden destacar els estudis previstos i amb els que actualment es fa feina:

  • Predicció primerenca d'incendis pròxims als suports d’alta tensió (AT)
  • Detecció de microdescàrregues en subestacions de tall a l'aire per la presència d'ozó
  • Estudi de comportament d'una xarxa amb internet de les coses
  • Estudi de vibracions en transformadors 

Data de publicació: 08/05/2019