La UIB forma talent en seguretat digital

La Universitat de les Illes Balears ha organitzat, a través de l’SmartUIB i en col·laboració amb Palo Alto Networks, un curs de formació en desenvolupament i aplicació de tecnologia en seguretat digital. És gratuït i s’adreça a estudiants de la UIB, professionals d’empreses i personal de l’Administració pública de les Illes Balears, que estiguin interessats a ampliar coneixements sobre ciberseguretat.

Aquest curs forma part del programa Mallorca Cyber Talent Development Program, una iniciativa conjunta entre l’SmartUIB i Palo Alto Networks que es concretarà pròximament i que vol fomentar el desenvolupament de talent en ciberseguretat i tecnologia amb l’objectiu de cobrir la demanda creixent de professionals de seguretat digital a les Illes Balears.

Com a part d’aquesta iniciativa, l’SmartUIB ha començat el procés per formar part del programa Cybersecurity Academy, a través del qual Palo Alto Networks ofereix formació docent, laboratoris pràctics, currículums modulars i tallafocs virtuals gratuïts per a institucions acadèmiques qualificades. Actualment, més de 370 centres d’educació superior de més de cinquanta països participen en aquest programa de formació en seguretat digital d'última generació.

La primera activitat d’aquest programa és el curs de formació que s’impartirà a la UIB els dies 30 i 31 de gener i 1 de febrer. El curs ofereix formació amb l'objectiu de cobrir alguns aspectes de la tecnologia de tallafocs (firewalls), protecció de sistemes remots que queden fora del perímetre corporatiu, i de monitorització del trànsit i les alertes de seguretat.

Des de la direcció de l’SmartUIB, el professor Bartomeu Serra, catedràtic de Ciències de la Computació i Intel·ligència Artificial, destaca que un dels atractius principals del curs és no solament fomentar el talent, sinó també la capacitat d’innovació i de resolució de problemes que es genera en un curs en què la participació és mixta: estudiants de graus tècnics i professionals en actiu. 

Data de publicació: 31/01/2019