Un equip del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts elaborarà una proposta per convertir l'edifici en un espai creatiu en el marc del projecte europeu «The Spur / ETACEC 16-18»
Un equip d'investigadors del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la Universitat de les Illes Balears, liderat per la doctora Francisca Lladó, ha estat el guanyador de la convocatòria per realitzar un estudi exploratori de l’antiga fàbrica de Can Ribes, a Palma. Aquesta és una de les accions que preveu el projecte europeu «The Spur / ETACEC 16-18», que duu a terme Es Baluard Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma, juntament amb l’Euroregió Pirineus Mediterrània, Bòlit, Centre d'Art Contemporani de l'Ajuntament de Girona, Centre d'Art LE LAIT - Laboratoire Artistique Internationale du Tarn (Albi, França), Bureau des Arts et des Territoires de Montpeller (França), Sputnik Oz de Bratislava (Eslovàquia) i Fondazione per l'Arte de Roma (Itàlia).
L’estudi exploratori que durà a terme l’equip de la UIB fins a final de setembre de 2017, té com a objectiu suggerir un futur com a espai creatiu per a aquest emblemàtic edifici abandonat ubicat al barri de la Soledat. Aquest dijous, l’equip de la UIB, juntament amb representants de l’Ajuntament, d’Es Baluard, del Bòlit (Centre d’Art Contemporani de l’Ajuntament de Girona) i el Bureau des Arts et Territories (Montpeller) han visitat Can Ribes per conèixer l’espai i reunir-se amb representants de la Plataforma d’Entitats de la Soledat. Al matí, Afra Quintanas, de l’empresa de consultoria Mentrestant, va impartir un curs a Es Baluard. Així mateix, els participants i organitzadors han pogut conèixer in situ el projecte Water Memory, que Pierre Pauze, un dels artistes residents de The Spur, duu a terme aquests dies a l’Observatori d’Es Baluard.
«The Spur / ETACEC 16-18» és un projecte de creació d’una xarxa europea de cooperació formada per set organitzacions culturals que operen a escala local i internacional, amb predominança en el camp de les arts visuals. Té dos objectius fonamentals: d’una banda, desenvolupar projectes innovadors de reforçament de les capacitats professionals i mobilitat transnacional dels creadors, i especialment dels artistes visuals, que possibilitin una major orientació del sector cap a l’economia de la creativitat i l’exploració de nous models comercials i de treball. De l’altra, implementar processos de cogestió transnacional entre diferents organitzacions per tal de fomentar la col·laboració i la transferència de coneixement i, en conseqüència, generar un banc de recursos de gestió d’àmbit europeu exportables i reutilitzables, que ajudin a reforçar les capacitats professionals del sector.
Data de publicació: 10/03/2017