La UIB es troba entre les deu primeres universitats de l'Estat en qualitat de la producció científica en onze disciplines en el període 2008-2012

La Universitat de les Illes Balears és la primera Universitat de l'Estat en qualitat de la producció científica durant el període 2008-2012 en la disciplina de Biologia Vegetal i Animal, segons l'edició de 2013 dels «Rànquings I-UGR d’universitats espanyoles per camps i disciplines científiques» elaborats pels investigadors dels grups de recerca d'Avaluació de la Ciència i de la Comunicació Científica (EC3) i de Soft Computing and Intelligent Information Systems (SCI2S) de la Universitat de Granada.

A més, en altres deu disciplines científiques la UIB es troba entre les deu primeres de l'Estat pel que fa a la qualitat de la recerca. Concretament, la Universitat és la tercera en Empresa; la quarta en Psicologia; la cinquena en Activitat Física i Esport, Geociències i Informàtica; la setena en Geografia i Urbanisme; la vuitena en Neurociències; la novena en Química; i la desena en Ecologia i Ciències Mediambientals i en Enginyeria Elèctrica i Electrònica.

Des del punt de vista dels camps científics –cada camp engloba diferents disciplines–, la UIB es posiciona globalment com una de les millors universitats de l'Estat pel que fa a la qualitat de la producció científica. Així, en set camps la Universitat se situa entre les deu primeres de l’Estat. La UIB és la segona en Matemàtiques, la quarta en Psicologia i Educació, la cinquena en Ciències Biològiques i en Química, i la sisena en Ciències de la Terra, en Física i en Altres Ciències Socials.

Aquests rànquings s'han elaborat tenint en compte sis indicadors bibliomètrics de producció i impacte que mesuren els aspectes qualitatius i quantitatius de la producció científica de les universitats a partir de la recerca publicada en les revistes internacionals  de més impacte i visibilitat. El rànquing es basa en indicadors bibliomètrics obtinguts de les bases de dades acadèmiques de Thompson&Reuters Web of Science i de Journal Citation Reports, com ara el nombre de documents citables publicats en revistes científiques, el nombre de cites, el percentatge de documents publicats en les revistes científiques més importants, la mitjana de citacions i el percentatge de documents altament citats.  

Documents relacionats

  • IB3 Televisió

Data de publicació: 05/06/2013